Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Matthieu Idmtal piano solo

Zondag 1 oktober 2023 | Fletcher hotel ARION | Vlissingen
Na zijn eerdere adembenemende optredens krijgt Matthieu Idmtal wederom een podium in onze serie. Opus Klassiek (Belgie) schreef over hem “Zijn grote technische vocabulaire leidt naar een raffinement dat klankschoonheid op sublieme wijze verbindt met doordringende zeggingskracht”. Matthieu is de ideale vertolker van het werk van romantische componisten als Chopin en Grieg dat op zijn programma staat. Hij was te gast op festivals in Belgie, Nederland, Frankrijk, Italie en Zwitserland en won vele internationale prijzen. Zijn CD’s met werken van Grieg en Scriabin werden bekroond met 5 sterren. In 2017 werd Matthieu Idmtal uitgeroepen tot 'Supernova', een prijs uitgereikt door de Belgische muziekprogrammatoren en de radiostations voor klassieke muziek.
Het programma van Matthieu bevat bekende werken van 2 van de grootste componisten en toondichters uit de Romantiek, de Pool Chopin en de Noor Grieg, ook wel "de Chopin van het Noorden" genoemd.
De muziek van Chopin bevat zowel West-Europese klassieke als traditionele Poolse elementen waarin elegante, expressieve melodieën, experimentele harmonieën en vrije vormen worden gecombineerd met een veeleisende pianotechniek. Matthieu speelt 4 Mazurka’s met verschillende karakters en tevens Chopins beroemde virtuoze Impromptus met vele voortekens en ritmische hoogstandjes.
De Sonate voor piano (op.7) was Griegs eerste grote pianowerk met een virtuoos, helder en levendig karakter.


Aanvangstijden

Zondag 1 oktober 2023: 11:30 uur
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

Tickets € 16,00 Studenten € 8,00.
 

Bezoekersinformatie

Fletcher hotel ARION
Boulevard Bankert 266
Vlissingen (Zeeland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda