Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Canto Ostinato - Grote Kerk Goes

Zaterdag 30 september 2023 | Grote of Maria Magdalenakerk | Goes
Op zaterdag 30 september organiseert de Stichting Muziek in de Grote Kerk Goes een bijzonder concert in de Grote of Maria Magdalenakerk. Op het programma staat de Canto Ostinato van Simeon ten Holt.
Het is dit jaar 100 jaar geleden dat Simeon ten Holt werd geboren. Het verhaal van Canto Ostinato begint precies 50 jaar geleden als Simeon ten Holt in 1973 de eerste noten van een nieuw muziekstuk op papier zet. De titel was Perpetuum. Drie jaar later, in 1976 was het stuk af. Een paar maanden voor het stuk voor het eerst werd uitgevoerd werd de titel gewijzigd in Canto Ostinato. Canto verwijst naar een melodie en Ostinato betekent herhaling. Letterlijk betekent het stuk dus “herhaalde melodie”.
Canto Ostinato maakte bij de première meteen grote indruk en hiermee was de naam van Simeon ten Holt gevestigd als componist. De Groene Amsterdammer schreef: “De muziek kruipt in je hoofd, in de structuren van je denken.”
Het stuk is in principe geschreven voor vier piano's maar kan in allerlei bezettingen worden uitgevoerd. In dit concert wordt het stuk uitgevoerd door twee pianisten: Ineke Geleijns en Arno van Wijk. Tijdens de uitvoering hebben musici grote vrijheid in bijvoorbeeld speelduur en speelmanier. Geen enkele uitvoering van Canto Ostinato is daarom hetzelfde en veel hangt af van spontane beslissingen tijdens het concert.
Kom “de Canto” beleven en ondergaan en laat u onderdompelen in de muziek van Simeon ten Holt.


Aanvangstijden

Zaterdag 30 september 2023: 20:00 uur

Aanvang 20.00 uur.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

Entree € 15,00.
 

Bezoekersinformatie

Grote of Maria Magdalenakerk
Singelstraat 21
4461 HZ Goes (Zeeland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda