Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Zemlinsky Chamber Orchestra Mahler Ontmaskerd

Dinsdag 21 november 2023 | Geertekerk | Utrecht
Al decennialang zorgt het programmeren van Mahler voor uitverkochte zalen - iedere dirigent zet graag zijn of haar stempel erop. Maar waarom is Mahler toch zo populair in dit kleine kikkerlandje? In het programma Mahler Ontmaskerd gaat het Zemlinsky Chamber Orchestra op onderzoek uit door te doen waar zij goed in is: in kleine bezetting de lagen van Mahlers 5e symfonie blootleggen om het ware hart en de ziel van zijn symfonische meesterwerk te onthullen. Dit magistrale werk wordt gespiegeld tegen muziek van eigen bodem: Mask van Michel van der Aa en het 1e Pianoconcert van Robin de Raaff, misschien wel de twee uitersten van het Nederlandse muzikale spectrum. Niet alleen met bijzondere instrumenten als harp en accordeon wordt de verscheidenheid aan klankkleuren eindeloos, maar het mixen van al deze muzikale elementen – van elektronische muziek tot het zalige Adagietto – maakt dit de ultieme manier om naar Mahler te luisteren. Het wordt tijd om Mahler te ontmaskeren!

Het Zemlinsky Chamber Orchestra is een dynamisch collectief bestaande uit jonge professionele musici van over de hele wereld, gevestigd in Amsterdam. Het kernensemble bestaat uit een strijkkwintet en een blaaskwintet, dat kan worden uitgebreid met andere instrumenten om zo divers mogelijke klankkleuren te bereiken. Onder leiding van dirigent Fergus McAlpine voert het ZCO grootse werken uit in een intieme setting en combineert kamermuziek met symfonische werken. Met Alexander von Zemlinsky als naamgever breekt he.


Aanvangstijden

Dinsdag 21 november 2023: 20:00 uur

Dinsdag 21 november 2023, 20:00 - 21:30 uur.
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

- 22,50 Entreekaart regulier
- 15,00 Entreekaart gereduceerd (tot 30 jaar).
 

Bezoekersinformatie

Geertekerk
Geertekerkhof
3511 XC Utrecht (Utrecht)


Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda