Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Weihnachtsoratorium door COV Veenendaal

Zaterdag 9 december 2023 | Theater De Lampegiet | Veenendaal
Zaterdag 9 december wordt het bekende Weihnachtsoratorium van J.S. Bach uitgevoerd door de Christelijke Oratorium Vereniging in de Lampegiet te Veenendaal. Het koor bestaat 80 jaar en viert dit met dit jubileumconcert. Medewerking wordt verleend door het Ensemble Conservatoire en een viertal solisten. Het geheel staat onder leiding van Hans Lamers.

Wat de Mattheüs Passion voor de passietijd is, dat is het Weihnachtsoratorium voor de tijd rond de Kerst. Dit oratorium brengt vreugde en vrolijkheid. Het is kerstfeest in volle glorie, een feest van schallende trompetten, geroffel van pauken en juichende koren. Zo begint het al in het openingskoor: Jauchzet, frohlocket! De geboorte van Christus wordt aangekondigd!

Het Weihnachtsoratorium bestaat uit zes delen, maar meestal worden er, vanwege de lengte, slechts vier delen uitgevoerd. Zo ook nu: de COV voert de delen 1, 2, 3 en 6 uit. De eerste drie delen gaat over de geboorte van Jezus, de aankondiging aan de herders en hun aanbidding aan het Kind. Deel 6 verhaalt het bezoek van de Wijzen, de Drie Koningen.

Aan deze uitvoering doet een twintigtal projectleden mee. Vanaf augustus bezoeken zij de wekelijkse repetities en vormen deze zangers, samen met de vaste leden van de COV een prachtig, klankvol koor. Voor informatie over het concert en de Christelijke Oratorium Vereniging te vinden op hun website. Op deze site vindt u ook een link voor de kaartverkoop.


Aanvangstijden

Zaterdag 9 december 2023: 00:00 uur

19:30 tot 22:00 uur.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

Kaarten à €30,-.
 

Bezoekersinformatie

Theater De Lampegiet
Kerkewijk 10
3901 EG Veenendaal (Utrecht)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda