Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Ronald Brautigam Speelt Mozarts Pianoconcert Nr24

Zaterdag 17 februari 2024 | Musis | Arnhem
In maart brengt Phion het mooiste pianoconcert ooit geschreven. Het wordt gespeeld door Ronald Brautigam, de man die het dichtst bij Mozart kan komen.

Adellijke Mozart
Ronald Brautigam is een uitzonderlijk pianist met een bijzondere liefde voor Mozart. In de loop der jaren heeft hij elke noot van Mozart gespeeld op recitals en concerten en maakte er zelfs een complete cd-opname van. In dit concert staat het 'Pianoconcert nr. 24' op het programma: één van de twee pianoconcerten in mineur die de componist in zijn carrière schreef. In de muziek toont hij de donkere kant van zijn karakter, waarmee de mens Mozart even heel dichtbij komt. Ronald Brautigam heeft het al tientallen keren gespeeld, maar het verveelt nooit: ‘Ik kan Mozart spelen alsof de inkt van de noten nog nat is. Zijn adellijke muziek verliest nooit haar frisheid.’

Londense Haydn
Daarnaast neemt Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel je mee naar Londen, waar Mozarts tijdgenoot Haydn in de latere jaren van zijn leven tot tweemaal toe met groot succes op tournee ging. Tijdens die reizen schreef hij een handvol symfonieën die nog steeds tot zijn meest gespeelde behoren. Waarom nummer 101 ‘De Klok’ heet, wordt in het tweede deel zonneklaar. Dirigent Michal Nesterowicz opent het concert met een fascinerend werk. De Three pieces in 'old style' van zijn landgenoot Górecki is een uiterst geraffineerde combinatie van 16e-eeuwse en hedendaagse compositietechnieken.


Aanvangstijden

Zaterdag 17 februari 2024: 20:00 uur

Inleiding start om 19:00.
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

Phion-leden € 36,00
Zitplaats € 36,00
Student of jongere t/m 30 jaar € 12,50.
 

Bezoekersinformatie

Musis
Velperbinnensingel 15
6811 BP Arnhem (Gelderland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda