Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Ein deutsches Requiem

Zaterdag 4 mei 2024 | Oude kerk | Veenendaal
Voorafgaand aan de dodenherdenking wordt ‘Ein deutsches Requiem’ van Johannes Brahms uitgevoerd door de Christelijke Oratorium Vereniging. Medewerking wordt verleend door Roland Aalbers en Chris Kok piano quatre-mains en Noëlle Drost sopraan. Het geheel staat onder leiding van Hans Lamers. Dit concert vindt plaats in de Oude kerk in Veenendaal. Kaarten verkrijgbaar via de website en aan de ingang van de kerk.
De COV kiest ervoor dit requiem te zingen op dodenherdenking. Elk jaar staan we op deze dag stil bij de slachtoffers van m.n. De 2e Wereldoorlog. Ook nu zijn er veel oorlogen en conflicten in de wereld en vallen er veel slachtoffers. Een requiem is meestal een gebed voor de overledenen. Ein deutsches Requiem wijkt hiervan af en is vooral bedoeld als troost voor de nabestaanden. Het is daarom geen treurmuziek. Brahms vond in bijbelteksten troost en hoop voor hen die achterblijven en gebruikte deze teksten als uitgangspunt voor zijn requiem. Met de uitvoering van dit Requiem wil het koor Brahms’ bedoeling graag muzikaal vertolken: troost aan hen die verliezen lijden, hoop op een toekomst en de oproep om niet stil te blijven staan bij de dood, maar bij een hoopvol leven. Uitgevoerd worden de delen 1, 2, 4, 5 en 7.
Dit programma komt tot stand in samenwerking met de Oranjevereniging Veenendaal. Het concert begint is voorafgaand aan de officiële dodenherdenking bij het monument. Er is voldoende tijd om deze ceremonie te bezoeken na het concert.


Aanvangstijden

Zaterdag 4 mei 2024: 18.30 uur

Het concert begint om 18:30 uur en duurt een uur.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

Kaarten à €15,00 zijn te bestellen via de website en bij de ingang van de kerk. Jongeren tot 15 jaar hebben gratis toegang.
 

Bezoekersinformatie

Oude kerk
Markt 9b
3901 DM Veenendaal (Utrecht)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Ook interessant

 • Voor wie ik liefheb
  16 april
 • Kamerkoor Audite Nova zingt Unter neu...
  19 april
 • Mariavespers - Monteverdi Jos van Vel...
  12 mei
 • Driekorenfestival - Orgelconcert Chri...
  17 mei
Zet alvast in je agenda