Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Artzuid-Amsterdam Sculptuur Biënnale

20 mei t/m 24 september 2023 | Artzuid Informatiepaviljoen | Amsterdam
Kom kunst in de openbare ruimte beleven tijdens de 8e editie van de Amsterdam Sculptuur Biënnale Artzuid. Dit jaar presenteren internationaal bekende kunstenaars en jong talent hun werk over een 2 km lange route op de Apollolaan en Minervalaan. Ervaar het belang en het plezier van buitenkunst. Geniet van het lekkere weer terwijl je in een ontspannen setting de beelden van topkunstenaars in je opneemt.

Onder de titel ‘Transfer’ staan op Berlages lanen in Amsterdam Zuid vijftig beelden van kunstenaars uit de stromingen (Neo)-Popart, Arte Povera en Nouveau Realisme. Tien kunstenaars kregen een opdracht om nieuw werk te maken, onder wie de bekende Amsterdamse streetartist Frankey, de overige beelden zijn in bruikleen genomen.

De door curator Jasper Krabbé samengestelde selectie kunstwerken representeert een mix van internationaal bekende kunstenaars en jong talent en is er onder het motto 'streetpower' vooral op gericht jongeren aan te spreken. De boodschap is er een van positiviteit en inclusiviteit; je bent ok zoals je bent! Volgens curator Jasper Krabbé kan kunst je dat bij uitstek laten zien: “In kunst is anders zijn juist de norm. Kunst is heel democratisch, sluit niemand uit. We hebben prachtige voorbeelden met werk van onder andere Julian Schnabel, Jean Dubuffet, Panamarenko en Daniel Spoerri.”.


Aanvangstijden

20 mei t/m 24 september 2023: 00:00 uur

De tentoonstelling is in openbare ruimte en dus 24/7 gratis te bezoeken.
In de weekenden zijn er instaprondleidingen, de audiotour is vanaf 20 mei beschikbaar via de ARTZUID-app. Routekaart en catalogus zijn verkrijgbaar in het Informatiepaviljoen bij Minervalaan 1.
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Prijzen

24/7 Gratis te bezoeken.
 

Bezoekersinformatie

Artzuid Informatiepaviljoen
Minervalaan 1
Amsterdam (Noord-Holland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Beeldende kunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Ook interessant

 • Expositie Peer van Eeden en Huub Holt...
  t/m 20 april
 • Stroom De Zaan in beweging
  t/m 5 mei
 • In Touch
  t/m 19 mei
 • Schilderijen - M Kraus en objecten - ...
  vanaf 22 april
Zet alvast in je agenda