Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Smart Hybrid Forms

6 november 2022 t/m 22 januari 2023 | Het Glazen Huis | Amsterdam
bewaar
De tentoonstelling Smart Hybrid Forms toont de resultaten van een twee jaar artistiek onderzoeksprogramma waarin kunstenaars Špela Petrič en Christiaan Zwanikken de relatie tussen plant en machine verkennen. Planten hebben een extreem andere, maar wellicht succesvollere, manier van bestaan die we door middel van technologie misschien beter kunnen gaan begrijpen. Van 6 november 2022 t/m 22 januari 2023 presenteren de kunstenaars kunstinstallaties die zij ontwikkelden als onderzoekers aan het art-science lab Hybrid Forms van de Vrije Universiteit waarin hybride entiteiten worden verkend. Deze cyborgs waarin het biologische en technologische versmelt worden nieuwe actoren voor een andere, verstrengelde wereld die verschijnt als gevolg van klimaatverandering.

Christiaan Zwanikken presenteert zijn nieuwste installatie Excitation Station: een veldlaboratorium voor ongebruikelijke experimenten met planten en elektronische apparatuur. Excitation Station nodigt ons uit om te speculeren over de (buiten) zintuiglijke vermogens van planten.

Špela Petrič presenteert de installatie PL’AI, een proces waarin komkommerplanten en een AI-robot met elkaar spelen. Performative Etnographies laat documentatie zien van een collectieve onderzoeksmethodiek die ze tot dusver samen met deelnemers uitvoerde in een bloemenkas, een ziekenhuis en een dierentuin.

We nodigen je van harte uit voor de feestelijke opening op zondag 6 november van 15:00 - 17:00 uur in het Glazen Huis (Amstelpark, Amsterd.


Aanvangstijden

6 november 2022 t/m 22 januari 2023: 15:00 uur

6 november 2022 t/m 22 januari 2023: De tentoonstelling is te bezoeken van vrijdag t/m zondag tussen 12:00 - 16:00 in het Glazen Huis, Amstelpark, Amsterdam. Daarnaast ook op verzoek.
Tijdens de kerstvakantie zijn wij gesloten op 23 december t/m 1 januari.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Prijzen

Gratis.
 

Bezoekersinformatie

Het Glazen Huis
Amstelpark 22
1083 HZ Amsterdam (Noord-Holland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Beeldende kunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Ook interessant

 • De chocolade- en speculaasfabriek van...
  t/m 5 december
 • De chocolade- en speculaasfabriek van...
  t/m 5 december
 • De chocolade- en speculaasfabriek van...
  t/m 5 december
 • De chocolade- en speculaasfabriek van...
  t/m 5 december
Zet alvast in je agenda