Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Zeeuwse Lichting 2020

1 juli t/m 17 september 2021 | CBK Zeeland | Middelburg
13 maart 2020; op vrijdag de dertiende werd bekend gemaakt dat de hogescholen en universiteiten moesten sluiten in verband met de oprukkende pandemie. Zo ook de kunstacademies, een paar maanden voor het afstuderen waarbij de werkplaatsen en de ateliers werden ingeruild voor kleine studentenkamers.
Onmogelijk leek het, een zware wolk die zich samenpakte terwijl de dagen zich langzaam maar zeker vulden met de ene Zoom-meeting na de andere. De scherm- uren begonnen flink op te lopen. Maar juist het beperkte kader waarin gewerkt diende te worden, bood onverwachte mogelijkheden. Voor Marit Adriaanse, Jona Biemans, Marit Biemans, Daan Haak, en Puck Kroon werd het – weliswaar op andere wijze dan verwacht – een vruchtbare periode.
De isolatie bracht de vrijheid om te herzien welke interne behoeftes er lagen en hoe juist de beperkingen van een sociaal leven de ruimte konden geven om te ontdekken en te onderzoeken wat er wél nog mogelijk was, in plaats van te benadrukken wat er niet meer kon. Anderhalf jaar later en de wereld lijkt haar deuren voorzichtig weer te openen, de kaders vervallen. Hoe ga je om met de overvloed? Adriaanse, de zusjes Biemans, Haak en Kroon vormen deze zomer een tentoonstelling bestaande uit afstudeerwerken, experimenten en nieuw werk, waarin de onverwachte gift die de beperkingen met zich mee brachten zichtbaar gemaakt wordt: herontdekking staat centraal.
Deelnemende kunstenaars:
Marit Adriaanse, Jona Biermans, Marit Biermans, Daan Haak, Puck Kroon.


Aanvangstijden

1 juli t/m 17 september 2021: 00:00 uur

Openingstijden: maandag t/m vrijdag 9.00 – 17.00 uur 1ste zondag van de maand
13.00- 17.00 uur.
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Bezoekersinformatie

CBK Zeeland
Balans 17
4331 BL Middelburg (Zeeland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Beeldende kunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *






Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda