Tips

Expositie Lasse van den Dikkenberg

Uitagenda > Tentoonstellingsagenda > Provincie Utrecht
21 augustus t/m 22 oktober 2021 | Parkhuis Lombok | Utrecht
Tijdens deze expositie toont Lasse van den Dikkenberg nieuw werk, met name werken die hij afgelopen jaar heeft gemaakt. Lasse maakt vooral grafisch werk, met name linosneden.

Kunst is de belangrijkste inspiratie bron voor Lasse, in stijl verwijzen de werken vaak expliciet naar stromingen als het surrealisme, popart, symbolisme en art nouveau. Deze stijlen worden niet behandeld als afgesloten historische hoofdstukken maar als relevante inspiratie voor hedendaagse kunst. In zijn werk komen thema’s als muziek, dans en natuur regelmatig terug. Grafische kunst ziet hij als democratische kunst, doordat het namelijk in oplagen wordt gemaakt is grafische kunst goedkoper, waardoor het toegankelijker is voor een breder publiek. Hij vindt het namelijk belangrijk dat iedereen kunst kan kopen.’ Lasse won in 2019 de 1e prijs tijdens de kunstwedstrijd van het I.R. D.F. Woudagemaal (Unesco Werelderfgoed) ter ere van het honderd jarig bestaan van het gemaal. Zijn werk was eerder al te zien in onder andere de Koninklijke Munt in Utrecht, The Outlander Gallery in Jersey City (USA) Galerie Art Pool in Wenen (Oostenrijk), The Lockdown Gallery in London (UK) en in de Tasmai Gallery in Pondicherry (India).

De expositie vind plaats aan beide kanten van het Parkhuis, langs de ingang van het Molenpark en bij het raam langs de JP Coenstraat 5.


Aanvangstijden

21 augustus t/m 22 oktober 2021: 10:00 uur

De tentoonstelling is een etalage expositie, deze is daarom 24/7 gratis te bezoeken bij Parkhuis Lombok, langs de ingang van het Molenpark en bij het raam langs de JP Coenstraat 5.

Controleer voor een bezoek altijd even de openingstijden op de website van de locatie zelf.

Bezoekersinformatie

Parkhuis Lombok
Jp Coenstraat 5
3531 EK Utrecht (Utrecht)
Meer informatie »

Meer uittips als deze?


Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Beeldende kunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:
Uitgelicht

Ontvang de leukste Uittips voor de regio Utrecht

BONUS: Download gratis ons e-book met de 7 leukste Uittips per provincie.

Vul je e-mailadres in en je ontvangt de bonus en de Uittips in je mailbox.
Stuur mij tips

Wij respecteren jouw e-mail privacy.
 
De nieuwe Uitzinnig Top 20 is uit. Staat jouw favoriete attractie er ook bij? »