Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

De aardappeleters misser of meesterwerk

26 januari t/m 13 februari 2022 | Van Gogh Museum | Amsterdam
bewaar
De aardappeleters: misser of meesterwerk? is een ode aan het schilderij dat Vincent van Gogh in 1885 schilderde in het Brabantse Nuenen. Het schilderij is een van de hoogtepunten uit de collectie van het Van Gogh Museum, maar werd zeker niet door iedereen als zodanig beschouwd.

De tentoonstelling zal in het teken staan van het ontstaansproces van De aardappeleters, Van Goghs toewijding en doorzettingsvermogen, de betekenis die het werk voor hem had en de kritiek die hij op het schilderij kreeg. Een selectie schilderijen, tekeningen, schetsen en brieven van Vincent van Gogh en werken van zijn tijdgenoten en inspiratiebronnen zoals Jozef Israëls en Anthon van Rappard vertellen het volledige verhaal achter het schilderij De aardappeleters.

In het zogenoemde Aardappeleters-atelier komt de bezoeker nog dichter bij het schilderij. In een levensgrote maquette van de boerenwoning van de op De aardappeleters afgebeelde familie De Groot-van Rooij kunnen bezoekers letterlijk in het schilderij stappen en workshops volgen. Met De aardappeleters: misser of meesterwerk? daagt het Van Gogh Museum iedereen uit om een eigen mening te vormen over wat Van Gogh zag als het beste wat hij op dat moment had gemaakt.


Aanvangstijden

26 januari t/m 13 februari 2022
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Prijzen

Volwassenen: € 19
Jeugd onder 18 jaar: Gratis (schoolgroepen uitgezonderd)
CJP: € 9
Studenten: € 10
Museumkaart: Gratis.
 

Bezoekersinformatie

Van Gogh Museum
Paulus Potterstraat 7
1017 CX Amsterdam (Noord-Holland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Schilderkunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg: