Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Maison Amsterdam

26 januari t/m 3 april 2022 | De Nieuwe Kerk Amsterdam | Amsterdam
bewaar
De Nieuwe Kerk is ruim zes maanden lang ’s lands grootste modehuis: Maison Amsterdam. De tentoonstelling presenteert ruim 150 creaties, historische en hedendaagse, die verhalen over Amsterdam als modestad met een geheel eigen signatuur.

Maison Amsterdam gaat op zoek naar het Amsterdamse in het modebeeld van deze vrijzinnige en creatieve stad, die we koesteren als de stad waar alles kan. Het is de eerste grote modetentoonstelling met de stad Amsterdam als kern. Met vele iconische hoogtepunten en de bruidsjurk van koningin Máxima als slotscène.

Struinen door de stad
In de tentoonstelling maak je een reis; je struint door de stad en door tijdperken. Te beginnen op de Dam, waar De Nieuwe Kerk staat. En verder, langs plekken als de Zeedijk, het Vondelpark en de Oostelijke Handelskade, waaraan specifieke modethema’s zijn verbonden. Je duikt in het uitgaansleven van de roaring twenties en dat van de tijd van de RoXY en de iT. Je bezoekt oude modepaleizen, modeshows en festivals, zoals de Hartjesdagen en Keti Koti. Wat doet vrijheid, maar ook onvrijheid, met mode?

Collectie: ontwerpers van toen en nu
Maison Amsterdam toont historische topstukken uit de modecollectie van samenwerkingspartner Amsterdam Museum, in combinatie met een grote variatie aan hedendaags design. Te zien zijn creaties van bekende couturiers uit de twintigste eeuw, zoals Dick Holthaus, Frank Govers, Frans Molenaar, Fong-Leng’ en Puck & Hans, tot en met ontwerpers van nu met internationale faam.


Aanvangstijden

26 januari t/m 3 april 2022

Vanaf 18 september t/m 3 april
Het museum is geopend van maandag t/m zondag van 10:00 tot 17:00 uur.
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Prijzen

Museumkaart: € 2,50
Volwassene: € 19,50
Kind t/m 11 jaar: Gratis
Student: € 13,50.
 

Bezoekersinformatie

De Nieuwe Kerk Amsterdam
Dam
1012 NP Amsterdam (Noord-Holland)
Meer informatie »


Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Overig

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda