Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Revolusi

11 februari t/m 6 juni 2022 | Rijksmuseum Amsterdam | Amsterdam
bewaar
Het Rijksmuseum presenteert van 11 februari t/m 5 juni 2022 Revolusi! Indonesië onafhankelijk. Een tentoonstelling over het vurig najagen van een vrij Indonesië na een lange tijd van koloniale overheersing. Hoe er om gevochten wordt. Hoe er wordt onderhandeld. Hoe de revolutie mensenlevens bepaalt.

Door in te zoomen op persoonlijke verhalen van mensen die het meemaakten in de jaren 1945-1949 wordt duidelijk dat deze geschiedenis vele gezichten en stemmen heeft. Een team van Indonesische en Nederlandse conservatoren brengt verhalen, historische voorwerpen, kunstwerken, propagandaposters, films en foto’s bijeen als getuigen van dit turbulente verleden.

Te zien zijn meer dan 200 objecten uit Australië, België, Engeland, Indonesië en Nederland, als getuigen van dit turbulente verleden. Van herinneringen in privébezit tot niet eerder in Nederland vertoonde schilderijen uit Indonesische kunstcollecties. Unicum is de bruikleen van zeven schilderijen uit het Presidentieel Paleis van de Republiek Indonesië, die voor het eerst internationaal worden tentoongesteld.

Onderdeel van de tentoonstelling zijn foto’s, affiches en pamfletten, die indertijd in Indonesië in beslag zijn genomen door Nederlandse militaire inlichtingendiensten. Deze bronnen worden voor het eerst tentoongesteld.

Foto: Drie jonge Indonesiërs op straat, waarvan twee Republikeinse vrijwilligers uit Sulawesi, leden van de gewapende jeugdorganisatie KRIS, op verlof in Yogyakarta, december 1947.


Aanvangstijden

11 februari t/m 6 juni 2022

Het museum is dagelijks geopend van 9:00 tot 17:00 uur.
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Prijzen

Entree volwassene: €20,00
Entree t/m 18 jaar: Gratis
Entree Museumkaart: Gratis
Entree CJP pas: €10,00.
 

Bezoekersinformatie

Rijksmuseum Amsterdam
Museumstraat 1
1071 XX Amsterdam (Noord-Holland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Overig

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda