Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Voorbij de onschuld

Het Stedelijk Museum Vianen toont het eerste museale overzicht van kunst op papier in de 21e eeuw in Nederland. Wat opvalt is dat deze kunst geëngageerd en activistisch is, het gaat ergens over. Dat kan ook bijna niet anders na ‘nine-eleven’, de voortdurende ongelijkheid in de wereld, de vluchtelingenproblematiek, klimaatveranderingen en Covid-19.

De opzet van deze tentoonstelling is chronologisch. Kunstenaars geboren in de jaren vijftig zijn opgegroeid met andere uitdagingen dan die in de jaren zestig en zeventig. Steeds meer groeide het besef dat de kunstenaar geen eilandje meer was, maar een onderdeel in een veel grotere wereld èn het geloof dat je wel degelijk misstanden in de samenleving kon aankaarten. Niets doen is geen optie meer.

Op de tentoonstelling zijn kunstwerken te zien vanaf Marlene Dumas en Marc Mulders, geboren in de jaren vijftig, tot en met Carlijn Kingma en Tasio Bidegain, twintigers. Hoe gaan zij om met de wereld van vandaag? De tentoonstelling over vrije keuzes van kunstenaars past in een traditie van Vianen als Vrijstad dat zich eeuwenlang met eigen wetten autonoom wist te houden tussen Holland en Gelre en een vrijhaven was voor vrijdenkers.


Aanvangstijden

12 maart t/m 12 juni 2022

di-za van de website uur, zo van de website uur.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Prijzen

€ 6,50;
Museumkaart, jongeren tot 18 jaar en donateurs gratis.
 

Bezoekersinformatie

Stedelijk Museum Vianen
Voorstraat 97
4132 AP Vianen (Utrecht)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Beeldende kunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:
Uitgelicht