Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Portretbiënnale

14 t/m 22 mei 2022 | Loods 6 | Amsterdam
Het Nederlands Portretschap organiseert van 14 tot 22 mei 2022 de Portretbiënnale. Plaats van handeling is Loods 6 in Amsterdam. De ditmaal zeer uitgebreide expositie wordt op zaterdag 14 mei om 16:00 uur feestelijk geopend door dragqueen Dusty Gersanowitz.

De komende tentoonstelling is extra bijzonder. Deze biedt niet alleen werken van de eigen leden, maar ook die van maar liefst 14 gerenommeerde gastexposanten uit binnen- en buitenland. Een unieke gelegenheid om met eigen ogen te zien hoe hoog de kwaliteit van de portretschilderkunst nog steeds is.

Het Nederlands Portretschap, een groep kunstenaars voor wie het portret een belangrijk onderdeel van hun oeuvre uitmaakt, bestaat inmiddels 45 jaar. In zijn rijke historie zijn portretten geschilderd van burgemeesters, bankdirecteuren, museumdirecteuren, artiesten, schrijvers en professoren, maar ook van geliefden, ouders, kinderen en zelfs huisdieren.

Door de verschillende leden zijn prestigieuze prijzen gewonnen: tweemaal de Prix de Rome, tweemaal de Royal Talens Painting Award, tweemaal de Eerste Nederlandse Portretprijs, een Buning Brongers Prijs en een prijs van het Institut de France. Alle leden laten op hun cv een imposante lijst van exposities zien.

Elke twee jaar laten de leden hun nieuwe werk zien. Om anderen van hun liefde voor het portret te overtuigen en om belangstelling te wekken voor de mogelijkheid ooit zelf zo’n avontuur aan te gaan: je te laten portretteren.


Aanvangstijden

14 t/m 22 mei 2022: 15:00 uur

ma/vrij 15-18 u, za/zo 13-18 u.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Bezoekersinformatie

Loods 6
Knsmlaan 143
Amsterdam (Noord-Holland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Beeldende kunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:
Uitgelicht