Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Mijn Aquarium

31 mei t/m 2 oktober 2022 | Zaans Museum | Zaandam (Zaanstad)
Te zien in de schatkamer van de Verkade Experience: de originele kunstwerken uit Verkade-album ‘Mijn Aquarium’ uit 1925.

Tussen 1919 en 1925 verschenen er geen nieuwe Verkade albums. En als de jonge kunstschilder Jac. J. Koeman de Verkade-directie niet had overtuigd, was er waarschijnlijk ook geen nieuw album gekomen. Hij stelde voor om de gehele productie van het nieuwe album op zich te nemen.

Het onderwerp had hij al bedacht: “In een rustig hoekje van mijn atelier staat mijn huis-aquarium. De vele uren welke ik heb genoten van het wonderlijke wereldje, hebben mij de overtuiging gegeven, dat dit een prachtig onderwerp zou zijn voor het nieuwe album.”

Koeman vroeg Frits Portielje, een bekende medewerker van de Amsterdamse dierentuin Artis, de tekst te schrijven. Portielje was daarmee de eerste auteur na Jac. P. Thijsse die een Verkade album schreef. Terwijl Thijsse gericht was op de natuurbelevenis buiten, legde Portielje de nadruk op de natuurstudie als bezigheid binnenshuis.

De piepkleine illustraties zijn vervaardigd door Jac. J. Koeman, Jan Voerman jr. En Cornelis Rol. Zij spendeerden uren in Artis waar zij tekenden naar de levende dieren en planten in het aquarium. Het resulteerde in een album dat bol staat van het prachtige onderwaterleven.


Aanvangstijden

31 mei t/m 2 oktober 2022: 10:00 uur

Dagelijks van 10 tot 17 uur.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Prijzen

Volwassenen: € 12,50
4 t/m 17 jaar: € 6,50
0 t/m 3 jaar: gratis
65+ | studenten | CJP: € 10
Museumkaart: gratis

Dagkaart personenauto’s: € 11.
 

Bezoekersinformatie

Zaans Museum
Schansend 7
1509 AW Zaandam (Noord-Holland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Schilderkunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:
Uitgelicht