Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Enter New Babylon

29 september t/m 15 oktober 2022 | IMPAKT [Center of Media Culture] | Utrecht
Van 29 september tot en met 15 oktober staat de theatrale virtual en mixed reality installatie Enter New Babylon bij Impakt in Utrecht.

Enter New Babylon is een virtual reality-project dat de mogelijkheden en grenzen van deze toekomstige wereld voor creatieve nomaden onderzoekt. Zet je koptelefoon op en stap in die ongrijpbare wereld van New Babylon. Het is de thuisbasis van de Homo Ludens, in de jaren zestig bedacht door de Nederlandse schilder Constant Nieuwenhuys (1920-2005). Jonge, activistische spoken word-artiesten en ontwerpers reflecteren op New Babylon via virtual en mixed reality in een theatrale installatie. Is het alles waar Constant van droomde of is het een nachtmerrie geworden?

De installatie bestaat uit vier ervaringen: Blooming New Babylon, Echo’s van het vergeten, Het verleden van een toekomst stad en We willen onze dagen niet vullen met spijt.

Enter New Babylon is een productie van Constant 101 (Fondation Constant), Feikes Huis, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Over Het IJ en Poetry Circle.


Aanvangstijden

29 september t/m 15 oktober 2022: 12:00 uur

12:00 - 17:00.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Bezoekersinformatie

IMPAKT [Center of Media Culture]
Lange Nieuwstraat 4
3512 PH Utrecht (Utrecht)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Beeldende kunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg: