Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Christa Dohmen

6 augustus t/m 1 oktober 2022 | de kunstplaats Leerdam | Leerdam (Vijfheerenlanden)
bewaar
Inspiratie in het werk van Christa Dohmen wordt gevoed door haar fascinatie in de gelaagdheid van persoonlijke ervaringen, actuele vraagstukken en de wereld waarin we leven. Over de voortdurende vraag hoe je als individu dichtbij je eigen kern kunt blijven, terwijl je je moet verhouden tot de wereld om je heen. Het is de weg naar binnen die ruimte kan bieden, zegt Dohmen, voorbij de kaders van het denken en voorbij de complexiteit van het alledaagse bestaan.
Het schilderen is voor de kunstenaar een doorwerken tot de essentie zichtbaar wordt. Het gaat haar niet om het verhaal, maar om het beeld. Sterker: om het beeld achter het beeld. Om het voelbaar maken van de puls van het leven en de ruimte die daarachter ligt.
Het onzichtbare, zichtbaar maken.
De kijker wil zij niets opleggen. Ze vraagt niet van hem om haar verhaal te ontcijferen. Ze wil eenvoudig een wereld voor hem openen, waaraan hij zich verbinden kan.
Haar stijl noemt ze suggestief figuratief, genoeg ruimte biedend een eigen beeld te ontdekken binnen haar gecreëerde compositie.
Ze nodigt de kijker uit om de lagen van het werk te betreden en te ervaren wat het beeld met hem doet. In feite nodigt ze de hem uit om, al kijkend, de weg naar binnen te maken. Het kijken kan immers niet anders dan een persoonlijke ervaring zijn; de betekenis van het werk niet anders dan een persoonlijke.


Aanvangstijden

6 augustus t/m 1 oktober 2022

Van donderdag tot en met zaterdag geopend van 11.00 tot 16.30 uur.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Bezoekersinformatie

de kunstplaats Leerdam
Markt, 7___
4141 BG Leerdam (Utrecht)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Beeldende kunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda