Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

De Kracht van Kanji

1 september t/m 1 december 2022 | Online en op locatie | Buurthuis Rosa | Utrecht
bewaar
In het project "De Kracht van Kanji" gaan de Japan Fans in gesprek met Utrechters van Aziatische afkomst over hun ervaringen in de Domstad. Waardoor voelt een Japanner zich thuis in Utrecht en is dat anders dan voor iemand uit Taiwan? Uit die gesprekken kiezen ze samen een kernwoord. Dat woord wordt vervolgens omgezet in een kalligrafie, die de deelnemers mogen houden.

Vanaf september presenteren de Japan Fans Utrecht de kalligrafische kunstwerkjes met citaten van de deelnemers erbij, op diverse plekken in Utrecht, waaronder Buurthuis Rosa. Als geheel vormen de verschillende gekalligrafeerde woorden een collage, die een collectief beeld schetst van een "Aziatisch" leven in Utrecht. Ook zijn de Japan Fans bezig blauwdrukken te maken van de kalligrafieën, voor een expositie in het kader van Utrecht 900, met als thema 'stad zonder muren'. Op gezette tijden zal er live Japanse fluitmuziek worden gespeeld passend bij de expositie, dit wordt aangekondigd op de website.

"De Kracht van Kanji" is een project van de stichting Japan Fans, die zich actief inzet voor Utrecht en haar bewoners. Zo organiseren zij onder meer concerten met Japanse muziek in verzorgingstehuizen en verzorgen zij Japanse maaltijden voor daklozen. De Japan Fans Utrecht streven naar de oprichting van een Japans Cultureel Centrum in Utrecht: Japanese Arts & Culture Centre in Utrecht.


Aanvangstijden

1 september t/m 1 december 2022

De expositie is doorlopend te zien in de grote hal van Buurthuis Rosa. Op verschillende tijden zal er live Japanse fluitmuziek bij te horen zijn, dit wordt aangekondigd via onze website.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Bezoekersinformatie

Buurthuis Rosa
Malakkastraat 6
3531 HM Utrecht (Utrecht)
Meer informatie »


Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Beeldende kunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg: