Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Expositie keramiek en textiel

24 oktober t/m 20 november 2022 | de kleine toonzaal | Huizen
bewaar
Van 24 oktober t/m 20 november is in galerie de kleine toonzaal, Voorbaan 25 in Huizen het werk te zien van Marijke van Vlaardingen (keramische sculpturen) en Bettine Heslinga (Tex Tiles).

Bettine Heslinga maakt van lappen, stoffen en draden nieuwe structuren (TexTiles) volgens een eigen techniek. Kleur, dessin en textuur van haar materiaal, textiel, inspireren haar tot het creëren van nieuwe doeken. Zij scheurt lappen uit elkaar, ontrafelt en voegt weer samen tot een ander geheel, een beeld met een eigen zeggingskracht. Al doende en experimenterend ontstaan nieuwe ideeën en thema’s’.
Alle werken zijn dan ook unica.

Marijke van Vlaardingen is een doorwinterde keramist met een eigenstijl en eigen techniek. Zestig jaar na haar eerste expositie in Deurne (België), exposeert zij nu in de kleine toonzaal in Huizen. Al meer dan 60 jaar is Marijke werkzaam als keramist, die nog steeds indrukwekkende werken maakt. Zij geniet een wereldwijde bekendheid. Haar keramische beelden tonen de schoonheid van het onvolmaakte. Haar mensen en dieren hebben iets doorleefds, iets beschadigds. Ze tonen de barsten en littekens van het leven. Op een of andere manier hebben ze het toch gered. Zo zijn wij en zo zijn de werken, uit het leven gegrepen. Haar werk is zintuigelijk, choquerend en niet voor ieder toegankelijk, en ze heeft wel veel fans wereldwijd.


Aanvangstijden

24 oktober t/m 20 november 2022: 11:00 uur

Geopend op maandag t/m zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur (dinsdag gesloten). Meer informatie is te vinden op de site.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Bezoekersinformatie

de kleine toonzaal
Voorbaan 25
1271 RR Huizen (Noord-Holland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Beeldende kunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda