Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Japanse kunst in ACU

1 oktober t/m 1 november 2022 | ACU | Utrecht
bewaar
Het afgelopen jaar deden de Japan Fans onderzoek naar Utrechters van Aziatische afkomst. Ze interviewden deze groep over hun ervaringen in de Domstad. Elk verhaal werd samengevat in een "kanji", een Aziatisch karakter. Vanaf 1 oktober exposeren ze de resultaten in politiek cultureel centrum ACU aan de Voorstraat in Utrecht, onder de naam: "De Kracht van Kanji".

Wat maakt dat iemand uit Japan zich thuis voelt in Utrecht? En is dat anders voor een Japanner dan voor een Chinees, Vietnamees, Koreaan of Taiwanees? Op basis van die vragen ging Martine Mussies in gesprek met Utrechters met Aziatische roots. Samen met de interviews bieden de kunstwerkjes een uniek inkijkje in de levens van Utrechters van verschillende Aziatische culturen.

Kopieën van de kunstwerkjes hangen verspreid door de stad, in de cafés, bibliotheken en buurthuizen waar de interviews plaatsgevonden hebben, vaak omringd door Japanse fluitmuziek en objecten die een persoonlijke betekenis hebben voor de geïnterviewde.

Vanaf 1 oktober presenteert ACU een selectie van de originelen, met QR codes om ter plekke de bijbehorende interviews te lezen (in het Nederlands en het Engels).

"De Kracht van Kanji" wordt georganiseerd door Stichting Japan Fans, een organisatie die streeft naar een Utrechts centrum voor Japanse kunst en cultuur. Voor meer informatie over de exposities en de mogelijkheden tot bijdragen zie hun website.

"De Kracht van Kanji", vanaf 1 oktober in ACU, Voorstraat 71 Utrecht.


Aanvangstijden

1 oktober t/m 1 november 2022
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Bezoekersinformatie

ACU
Voorstraat 71
3512 AK Utrecht (Utrecht)
Meer informatie »


Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Beeldende kunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda