Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Vogeltentoonstelling de Stern en Jersey Boerderij

8 oktober 2022 t/m 12 maart 2023 | Henri Willig Kaas | Katwoude (Waterland)
Deze herfst en winter kunt u in de biologische Jersey Stal van Henri Willig te Katwoude de vogeltentoonstelling De Stern gratis bezoeken. Bekijk het IJsselmeergebied door de ogen van vijf sternsoorten en krijg een unieke kijk in de bijzondere IJsselmeernatuur boven én onderwater. En ontdek hoe bijzonder dit natuurgebied is.

Deze interactieve Vogelexpositie is door de Vogelbescherming ontwikkeld en zal vanaf 8 oktober 2022 tot en met 5 maart 2023 te zien zijn op de 2e verdieping van de biologische Jersey boerderij. Waar overigens ook een leuke self- guided tour is.

Het IJsselmeer vormt samen met het Markermeer en de Randmeren het IJsselmeergebied. Het grootste zoetwatermeer van Noordwest Europa dat ook nog eens op de Oost-Atlantische vogeltrekroute ligt. Een belangrijke plek voor honderdduizenden vogels, waaronder vele sternsoorten, om te rusten, voedsel te zoeken en te broeden.

De tentoonstelling vertelt over de natuur boven en onder water van het IJsselmeer. Er zijn mini-podcasts van vogelaar Arjan Dwarshuis en bijzondere driedimensionale tekeningen van de vijf soorten stern die de hoofdrol spelen: visdief, dwergstern, zwarte stern, reuzenstern en lachstern. Een interactief IJsselmeerspel is leuk voor jong en oud evenals een droge duik onder water. Naast de expositie kunnen bezoekers van de tentoonstelling bij Henri Willig zelf aan de slag met een vogelkaart en leenverrekijkers, waarmee zij de vogels op en rond de Jersey stal van Henri Willig kunnen ontdekken.


Aanvangstijden

8 oktober 2022 t/m 12 maart 2023: 09:00 uur

De Vogeltentoonstelling bevindt zich op de 2e verdieping van de Biologische Jersey stal van Henri Willig. Ook de tour door de stal is zeer interessant en is gratis. Uiteraard kunt u na afloop even de lekkere Henri Willig kaas proeven in de winkel van kaasboerderij De Jacobs Hoeve.
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Bezoekersinformatie

Henri Willig Kaas
Hoogedijk 8
1145 PM Katwoude (Noord-Holland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Overig

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Ook interessant

  • Anne Frank Huis
    Het voormalige onderduikadres van Anne Frank gelegen aan de Prinsengracht. .. »
  • Gemeenlandshuis Diemerzeedijk - Amste...
    Kom binnen in het rijk van het water .. »
  • Amsterdam Museum
    Museum met een boeiende ontdekkingsreis langs zeven eeuwen stadsgeschiedenis van Amsterdam. .. »
Zet alvast in je agenda