Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

De eeuw van Juliana een koningin en haar idealen

15 oktober 2022 t/m 10 april 2023 | De Nieuwe Kerk Amsterdam | Amsterdam
bewaar
Aan de vooravond van het 75-jarig jubileum van haar inhuldiging als Koningin der Nederlanden, presenteert De Nieuwe Kerk Amsterdam een tentoonstelling over Juliana en haar bijzondere koningschap.

De eeuw van Juliana, een koningin en haar idealen is een meerstemmige biografie over een geliefde koningin. De generatie die haar persoonlijk heeft meegemaakt ontmoet een generatie voor wie zij vooral een historisch figuur is. Het meerstemmige perspectief overschrijdt ruim drie generaties, van veelvuldig wereldkampioen kunstrijdster Sjoukje Dijkstra (1942) tot presentatrice Emma Wortelboer (1996).

Sahil Amar Aïssa, Martijn Akkerman, Noraly Beyer, Claudia de Breij, Thera Coppens, Sjoukje Dijkstra, Elsbeth Etty, Kathleen Ferrier, Maria Grever, Jeroen Krabbé, Diana Ozon, Herman Pleij, Peter Rehwinkel, Paul Rem, Frank Sanders, Jolande Withuis en Emma Wortelboer nemen ons in de tentoonstelling mee in het leven van Juliana. We leren de jonge prinses kennen op weg naar volwassenheid en we zien haar ontwikkeling tot een standvastig staatshoofd.

De geschiedenis van de voorbije eeuw kenmerkte haar regeerperiode. Ooggetuigen vertellen over persoonlijke ontmoetingen met de koningin op cruciale momenten. Dzsingisz Gabor, die destijds vluchtte uit Hongarije, Juliaantje van Sinay, een Molukse ‘repatriant’, en Annie Doornebal, een overlevende van de Watersnoodramp van ’53, komen aan het woord.


Aanvangstijden

15 oktober 2022 t/m 10 april 2023

De Nieuwe Kerk Amsterdam is dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Prijzen

Volwassenen: €19,50
Museumkaart: €2,50
Kinderen (t/m 11 jaar): Gratis
Jongeren (12 t/m 17 jaar): €7,50
Student: €7,50.
 

Bezoekersinformatie

De Nieuwe Kerk Amsterdam
Dam
1012 NP Amsterdam (Noord-Holland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Overig

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda