Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Golden Boy Gustav Klimt

7 oktober 2022 t/m 8 januari 2023 | Van Gogh Museum | Amsterdam
bewaar
Gustav Klimt is wereldberoemd vanwege zijn schilderijen met goud en decoratieve ornamenten, zijn universele symboliek en zijn afbeeldingen van sterke vrouwen. Maar waar haalde hij zijn inspiratie vandaan?

De tentoonstelling Golden Boy Gustav Klimt. Inspired by Van Gogh, Rodin, Matisse… in het Van Gogh Museum biedt de unieke kans om het werk van Klimt te midden van zijn talrijke inspiratiebronnen te zien. Nooit eerder was er in ons land zo’n groots opgezet overzicht van het werk van Klimt te bewonderen met iconische topstukken van over de hele wereld, zoals Emilie Flöge (1902) en Waterslangen II (1904). De tentoonstelling is een samenwerking met het Belvedere in Wenen.

In het keizerlijke Wenen rond 1900 was hij een van de allergrootsten en dat is hij tot de dag van vandaag gebleven: 'Golden boy' Gustav Klimt (1826 - 1918) was zowel beroemd als omstreden en geldt nog steeds als een van de meest aansprekende kunstenaars uit de moderne kunstgeschiedenis.

Gebaseerd op nieuw onderzoek presenteert Golden Boy Gustav Klimt wereldberoemde werken van Klimt náást het werk van andere grootheden zoals Vincent van Gogh, Whistler, Sargent, Toorop, Monet, Rodin, Toulouse-Lautrec en Matisse. De tentoonstelling laat zien dat Klimt zich door deze kunst liet inspireren om er vervolgens geheel eigen werk van te maken dat nog steeds tot de verbeelding spreekt.


Aanvangstijden

7 oktober 2022 t/m 8 januari 2023

Van 10 oktober t/m 31 oktober 2022 dagelijks geopend van 9:00 tot 18:00 uur.
Van 1 november t/m 18 december 2022 dagelijks geopend van 9:00 tot 17:00 uur.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Prijzen

Volwassenen: € 20
Jeugd onder 18 jaar: Gratis
Studenten: € 10
Museumkaart: Gratis.
 

Bezoekersinformatie

Van Gogh Museum
Paulus Potterstraat 7
1017 CX Amsterdam (Noord-Holland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Schilderkunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda