Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Eva Sara en Hanna Vrouwen van de wereld

14 januari t/m 1 april 2023 | Fotogalerie De Gang (gastgever voor Bijbels Museum) | Haarlem
In Eva, Sara en Hanna geeft kunstenaar en Caroline Waltman Bijbelse vrouwen een gezicht. Zonder
specifiek te worden over wie waar staat afgebeeld, portretteert ze de vrouwen in hun eigen habitat. Jonge vrouwen die Eva of Hanna hadden kunnen zijn. Oudere vrouwen, zoals Sara of Elisabeth. Zussen als Martha en Maria. De foto’s van Bijbelse vrouwen worden afgewisseld met foto’s van landschappen, stillevens en details die elkaar via beeldrijm versterken.

Infographics
Niet iedere bezoeker weet welke vrouwen voorkomen in de Bijbel, waar in de Bijbel ze genoemd worden en wat hun betekenis is voor de menselijke geschiedenis. Om dit snel inzichtelijk te maken, presenteren we in de tentoonstelling twee infographics van de Britse ontwerper Karen Sawrey, waarin zij ‘invloedrijke vrouwen’ uit de Bijbel in beeld brengt en hun bijdragen kort beschrijft.

Veel van de landen waar Waltman fotografeerde, hebben een geografische link met de Bijbel, zoals Jordanië, Palestina, Egypte, Israël, Griekenland (Patmos) en Italië. De verbanden die de kunstenaar legt tussen haar foto’s en de Bijbelse personages zijn associatief en open. Iedere toeschouwer kan daarom eigen relaties leggen tussen de wereldse vrouwenportretten en de Bijbelse vrouwen.

Caroline Waltman is beeldhouwer, graficus en fotograaf met een gevarieerd oeuvre waarin symbiose, spiritualiteit, het geheugen, de zoektocht naar identiteit en de fascinatie voor tweedelingen en herhalingen terugkerende thema's zijn.


Aanvangstijden

14 januari t/m 1 april 2023: 00:00 uur

Openingstijden: zondag en maandag 12.00 – 17.00 uur; dinsdag t/m zaterdag 10.00 – 17.00 uur (ook toegankelijk via De Wereld van Jansje).
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Prijzen

De Gang ligt midden in het (winkel)hart van Haarlem en is prima bereikbaar per OV. Ook zijn er meerdere parkeergarages op loopafstand.
 

Bezoekersinformatie

Fotogalerie De Gang (gastgever voor Bijbels Museum)
Grote Houtstraat 43
2011 SC Haarlem (Noord-Holland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Beeldende kunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Ook interessant

 • Vijf kunstenaars exposeren School vol...
  t/m 14 april
 • Stroom De Zaan in beweging
  t/m 5 mei
 • Home - A sense of belonging
  t/m 26 mei
 • Kunstroute Sint Pancras
  vanaf 14 september
Zet alvast in je agenda