Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Sterrenbeelden verbeeld - Lasse van den Dikkenberg

3 december 2022 t/m 18 maart 2023 | De Klop Mode | Zeist
Tussen september 2020 en juli 2021 heeft kunstenaar Lasse van den Dikkenberg gewerkt aan een serie linosneden van de sterrenbeelden. Zo kwam hij met een blik op de sterren de lockdown door. Sterrenbeelden hebben iets magisch. Ze gekoppeld zijn aan onze geboortedatum, daardoor hebben we allemaal een eigen sterrenbeeld. Een beeld dat aan ons geplakt is door het toeval, of door het lot. Een sterrenbeeld vormt daardoor een deel van ieders identiteit. Het is een deel dat we naast ons neer kunnen leggen, of een deel waarin we volledig kunnen opgaan via horoscopen die beweren dat zelfs onze toekomst afhangt van ons sterrenbeeld. Maar sterrenbeelden hebben ook een fysiek aspect, ze zijn te zien aan de hemel waar ze waar ze over onmetelijke afstanden herkenbare constellaties vormen. Al meer dan tweeduizend jaar worden ze daar door mensen ’s nachts bewonderd.

De sterrenbeelden zijn niet voor niets een geliefd thema in de kunst. Ze komen voor in het werk van Alphonse Mucha en ook Salvador Dali maakte een eigen sterrenbeelden serie. Zelfs Hendrik Methorst (1896 - 1969), de overgrootvader van Lasse, en tevens de oprichter van de Klop, heeft de sterrenbeelden vereeuwigd in een serie broches die hij ontwierp in de jaren ’20 van de vorige eeuw. Nu, een eeuw later, zijn de sterrenbeelden weer terug in de Klop. Tijdens deze tentoonstelling is voor het eerst de complete sterrenbeeldenserie van twaalf linosneden te zien in de Klop Mode.


Aanvangstijden

3 december 2022 t/m 18 maart 2023: 12:00 uur

Woensdag: 12:00–17:00
Donderdag: 12:00–17:00
Vrijdag: 12:00–17:00
Zaterdag: 11:00–16:00.
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Bezoekersinformatie

De Klop Mode
Slotlaan 127
3701 GA Zeist (Utrecht)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Beeldende kunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda