Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

De Kracht van Kanji

4 februari t/m 1 maart 2023 | Online en op locatie | Stadskantoor Utrecht | Utrecht
Onder de titel De Kracht van Kanji doen de Japan Fans al ruim een jaar artistiek onderzoek. Daarvoor interviewen ze Utrechters met Aziatische roots die “iets” hebben met kanji, de van oorsprong Chinese tekens. Ze vragen deze doelgroep naar hun ervaringen in de Domstad en uit die gesprekken kiezen ze een kernwoord. Dat woord wordt vervolgens omgezet in een kalligrafie, die de deelnemers mogen houden.

De meeste deelnemers komen uit de regio die vaak aangeduid wordt als “Oost-Azië”: China, Japan, Noord-Korea, Zuid-Korea, Mongolië en Taiwan. Geografisch gezien beslaat deze regio 6.640.000 km², oftewel 15% van het Aziatische continent. Cultureel gezien omvat Oost-Azië de maatschappijen die zich in de Chinese culturele invloedssfeer bevinden, in de zin dat zij beïnvloed zijn door de klassieke Chinese taal. Een culturele verwantschap in taal, politieke filosofie en religie overlapt met het officiële geografische gedeelte van Oost-Azië, maar strekt zich ook daarbuiten uit. Aan De Kracht van Kanji werkten ook Utrechters mee uit Vietnam en Singapore, en iemand die zichzelf omschrijft als “mixed Asian and Arabic roots” - naar de twee schriftculturen waartussen hij opgroeide.

Het woordje "kracht" in de titel De Kracht van Kanji gaat dan ook niet over brute kracht, maar over de verbindende kracht van deze van oorsprong Chinese karakters. De karakters en interviews geven een inkijkje in het leven van Utrechters met allerlei verschillende Aziatische achtergronden.


Aanvangstijden

4 februari t/m 1 maart 2023: 00:00 uur
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Bezoekersinformatie

Stadskantoor Utrecht
Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht (Utrecht)


Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Beeldende kunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Ook interessant

 • Expositie Peer van Eeden en Huub Holt...
  t/m 20 april
 • In Touch
  t/m 19 mei
 • Schilderijen - M Kraus en objecten - ...
  vanaf 22 april
 • Home - A sense of belonging
  t/m 26 mei
Zet alvast in je agenda