Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Vermeer

10 februari t/m 10 juni 2023 | Rijksmuseum Amsterdam | Amsterdam
Johannes Vermeer is wereldberoemd om zijn verstilde scènes binnenshuis, zijn ongekende gebruik van helder, kleurrijk licht en zijn overtuigende illusionisme. Nooit eerder was het mogelijk om zoveel schilderijen van Vermeer bij elkaar te brengen. Met 28 werken uit de hele wereld –van Japan tot de VS– is het de grootste solotentoonstelling ooit over de Delftse meester.

Veel schilderijen zijn voor het eerst voor het Nederlands publiek te zien, zoals de drie werken uit de Frick Collection in New York, het pas gerestaureerde Brieflezend meisje aan het venster uit Dresden (Gemäldegalerie Alte Meister) en Het glas wijn uit Berlijn (Gemäldegalerie).

Andere hoogtepunten zijn het beroemde Het meisje met de parel uit het Mauritshuis in Den Haag, De Kantkloster uit het Louvre in Parijs en Vrouw met de weegschaal uit The National Gallery of Art in Washington D.C.

Johannes Vermeer (1632 - 1675) leefde en werkte in Delft. Hij groeide op in de kunsthandel van zijn vader en werd gereformeerd opgevoed. Bij zijn huwelijk werd hij opgenomen in een katholieke familie. Hij kreeg veertien of vijftien kinderen van wie er elf hun kinderjaren overleefden. Behalve schilder, was Vermeer kunsthandelaar en voorman van het Sint-Lucasgilde voor kunstenaars. Zijn werk is vooral bekend om zijn verstilde, introverte scènes binnenshuis, zijn ongekende gebruik van helder, kleurrijk licht en zijn overtuigende illusionisme.


Aanvangstijden

10 februari t/m 10 juni 2023: 00:00 uur

Vanwege de grote belangstelling heeft het Rijksmuseum de openingstijden van de tentoonstelling verruimd om zoveel mogelijk mensen de kans te bieden het werk van Vermeer bij elkaar te zien.
Zondag t/m woensdag: 9.00 - 18.00 uur
Donderdag t/m zaterdag: 9.00 - 22.00 uur.
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Prijzen

Iedereen dient online een starttijd voor de tentoonstelling te reserveren. Kaarten zijn alleen online te reserveren via de website van het Rijksmuseum.
 

Bezoekersinformatie

Rijksmuseum Amsterdam
Museumstraat 1
1071 XX Amsterdam (Noord-Holland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Schilderkunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Ook interessant

  • Moco Museum
    Hedendaagse kunst toegankelijk maken voor een breed en jong publiek .. »
  • Hembrug Museum
    Dit museum vertelt het verhaal van de wapen- en munitiefabriek die vanaf het eind van de 19de eeuw .. »
  • ARTIS-Micropia
    Micropia maakt het onzichtbare zichtbaar en maakt daarmee de wereld van de microben toegankelijk. .. »
Zet alvast in je agenda