Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Kiezen voor Vincent

1 februari t/m 10 april 2023 | Van Gogh Museum | Amsterdam
bewaar
Het Van Gogh Museum viert in 2023 zijn vijftigjarig jubileum en start dit feestelijke jaar met een eerbetoon aan de familie Van Gogh. Zonder de onvoorwaardelijke steun van de familie aan Vincent zou het museum niet hebben bestaan.

De tentoonstelling Kiezen voor Vincent. Portret van een familiegeschiedenis vertelt het tot nog toe onderbelichte verhaal van de familie Van Gogh vol momenten van twijfel, tegenslag, trots en triomf. Aan de hand van vele topstukken én onbekende parels is te zien en horen hoe een familieverzameling uitgroeide tot een museumcollectie van wereldformaat.

Familieverhaal
Dat het Van Gogh Museum in 2023 zijn vijftigjarig bestaan viert, is te danken aan de inzet en betrokkenheid van de familie Van Gogh. Dankzij de steun van zijn broer Theo heeft Vincent zich kunnen ontwikkelen tot een vernieuwend kunstenaar. Andere leden van de familie Van Gogh hebben ervoor gezorgd dat de nu wereldberoemde collectie van het Van Gogh Museum voor iedereen toegankelijk is. De tentoonstelling Kiezen voor Vincent vertelt de ontstaansgeschiedenis van de kerncollectie van het museum door de ogen van Vincent, zijn broer Theo, diens vrouw Jo van Gogh-Bonger en Vincent, de zoon van Theo en Jo. Duidelijk wordt welke keuzes richting gaven aan de loop van de geschiedenis. Kiezen voor Vincent neemt je op speelse wijze mee in de beslissende momenten tijdens de levens van de vier hoofdpersonen. Wat had jij gedaan als je in hun schoenen stond.


Aanvangstijden

1 februari t/m 10 april 2023

De tentoonstelling is te zien van 10 februari tot en met 10 april 2023.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Prijzen

Bestel je ticket met starttijd online.
€ 20 per persoon. Gratis tot 18 jaar
Museumkaart: Bestel je gratis ticket online.
 

Bezoekersinformatie

Van Gogh Museum
Paulus Potterstraat 7
1017 CX Amsterdam (Noord-Holland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Schilderkunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda