Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Leven in een stroomversnelling

20 januari t/m 30 juli 2023 | Museum Huis Doorn | Doorn (Utrechtse Heuvelrug)
bewaar
Terwijl ex-keizer Wilhelm II van Duitsland in Doorn blijft vasthouden aan een negentiende-eeuwse levensstijl, wordt in Utrecht het Rietveld-Schröderhuis gebouwd. Het contrast kan bijna niet groter zijn! In de grote steden verrijzen bioscopen en de Nederlanders maken kennis met moderne dans en muziek uit de Verenigde Staten.

In Huis Doorn wordt aan de hand van artistieke hoogstandjes en modern design het contrast tussen de smaak van de ex-keizer en de modernistische kunst gevisualiseerd. Delen van het historische interieur worden vervangen door ‘nieuwe’ meubelstukken, toegepaste kunst, gebruiksvoorwerpen en kleding van modernisten uit de jaren 1920–1930.

Ondanks zijn afkeer van moderne kunst was de ex-keizer wel een groot voorstander van technologische ontwikkelingen. De opkomst van de elektriciteit in Nederland staat centraal in het tentoonstellingspaviljoen. Hier wordt stilgestaan bij de nieuwe vervoers- en communicatiemiddelen van die tijd en de invloed van de elektrische apparatuur op het huishouden. In het interbellum vonden ook belangrijke ontwikkelingen in de luchtvaart plaats. Ook daar is aandacht voor in de tentoonstelling.


Aanvangstijden

20 januari t/m 30 juli 2023

Het museum is geopend van dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Prijzen

Het museum is gratis te bezoeken met een Museumkaart. Voor de overige prijzen verwijzen wij u graag door naar de website waar u onder 'Plan je bezoek' de actuele toegangsprijzen vindt. Parkeren op het parkeerterrein van het museum is gratis.
 

Bezoekersinformatie

Museum Huis Doorn
Langbroekerweg 10
3941 MT Doorn (Utrecht)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Historisch

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda