Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Baanbrekers

5 oktober t/m 10 december 2023 | Illustratie Ambassade, Meterhuis van Westergas | Amsterdam
Van 5 oktober t/m 10 december 2023 organiseert de Illustratie Ambassade de tentoonstelling Baanbrekers in het Meterhuis van Westergas in Amsterdam. De expositie richt zich op een uitzonderlijke generatie illustratoren uit het begin van de 20e eeuw. Deze illustratoren legden zich toe op de specifieke vraagstukken van hun tijd — kwesties die vandaag de dag nog steeds even actueel zijn. Met hun werk verhelderden, reageerden en anticipeerden de illustratoren op deze maatschappelijke vraagstukken en groeiden uit tot illustratie-iconen.

Kom kijken en luisteren naar (meer over) het werk en de bijzondere levens van de volgende dertien internationale kunstenaars:
Fiep Westendorp (nl), Tove Jansson (fi), Ingrid Vang Nyman (dk), Judith Kerr (de), Sue Coe (uk), Tomiyama Taeko (jp), Hannah Höch (de), Gerda Wegener (de/uk), Angel De Cora Dietz (usa), Luz Donoso (cl), Inji Aflatoun (eg), Jo Brocklehurst (uk), Na Hye-seok (kr).

Twee bijzondere uitgaven over het historisch onderzoek dat hieraan ten grondslag ligt, alsmede de kijk van hedendaagse makers op de thematieken in de expositie zijn op locatie te koop. Kijk vooral ook op de website voor speciale randprogrammering en de potloodcast met o.a. Sue Coe.


Aanvangstijden

5 oktober t/m 10 december 2023: 11:30 uur

dinsdag t/m vrijdag van 12.00 tot 17.30 en zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.30.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Bezoekersinformatie

Illustratie Ambassade, Meterhuis van Westergas
Pazzanistraat 6
1014 DB Amsterdam (Noord-Holland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Beeldende kunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda