Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Thelwell's Pony Parade

11 december 2023 t/m 7 februari 2024 | Levend Paarden museum (De Hollandsche Manege) | Amsterdam-Noord (Amsterdam)
Ga mee op een boeiende reis door het leven van de Britse illustrator Norman Thelwell tijdens de tentoonstelling ‘Thelwell's Pony Parade: a Century of Charm and Wit.’ Van zijn vroege begin tot zijn blijvende nalatenschap, deze tentoonstelling toont Thelwell's unieke vermogen om de charme en geestigheid van het dagelijks leven vast te leggen.

Geïnspireerd door zijn liefde voor dieren, vooral pony's, bracht Thelwell's grillige illustraties hun lieflijke eigenaardigheden en fratsen tot leven. Naarmate zijn talent tot bloei kwam, ontwikkelde hij een kenmerkende stijl die zijn illustere carrière zou definiëren.

Thelwell leerde tijdens het lesgeven en deelde zijn kennis met aspirant-kunstenaars. Zijn artistieke discipline en oog voor detail werden beïnvloed door zijn ervaringen in de Tweede Wereldoorlog. Zijn samenwerking met Punch magazine duurde meer dan 25 jaar en zijn portretten van Thelwell-pony's maakten hem beroemd. Deze schattige maar ondeugende pony's werden symbolen van humor en avontuur voor paardenliefhebbers en een breder publiek.

Bezoekers kunnen originele kunstwerken, boekomslagen, schetsen en persoonlijke items van Norman Thelwell bewonderen, wat een zeldzaam inzicht geeft in het creatieve proces van de kunstenaar en een diepere waardering voor zijn artistieke bijdragen mogelijk maakt.

Bezoek de tentoonstelling en vier het leven en de blijvende nalatenschap van Norman Thelwell.


Aanvangstijden

11 december 2023 t/m 7 februari 2024: 11:00 uur
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Prijzen

Van 11 december 2023 tot en met 7 februari 2024 is er in het Levend Paarden Museum een expositie van Norman Thelwell. In deze periode zijn alleen de Thelwell entree tickets geldig. Het ticket is gedurende deze hele periode geldig en kan eenmaal gebruikt worden voor toegang tot het museum en de expositie. Bekijk goed de openingstijden Ticketprijs: .€0,00 – €15,50.
 

Bezoekersinformatie

Levend Paarden museum (De Hollandsche Manege)
Vondelstraat 140
1054 GT Amsterdam-Noord (Noord-Holland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Beeldende kunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda