Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Rebirth in Objects

27 januari t/m 22 februari 2024 | Vrije Academie | Huis Vasari | Amsterdam
De sculpturen van de Chinese kunstenaar van Zhiqian Tang (China, 1964) zijn gemaakt van alledaagse objecten die hij verzamelde tijdens zijn vele reizen in Azië en Europa. De collectie die hij in de jaren opbouwde, bewaart hij in verschillende magazijnen met een totale oppervlakte van 3000 vierkante meter. Hier vind je tienduizenden objecten variërend van eeuwenoude boomwortels afkomstig uit Zhongshan Park (Shanghai), tot televisies, radio's, diverse koffers en meer. In de tentoonstelling 'Rebirth in Objects' toont hij een selectie van zijn werk, variend van opgeblazen hobbelpaarden, de binnenkant van een vliegtuigvleugel tot een installatie met ruim 100 slingerklokken.

Een speelse maker
Als autodidactische kunstenaar beslaat Tang Zhiqians artistieke praktijk meer dan 15 jaar, waarin hij meer dan 20 octrooien en verschillende gebruiksmodeloctrooien heeft vastgelegd. Zijn hergebruik van alledaagse en speelse objecten nodigt kijkers uit om te participeren, zoals bij de sculpturen Trojan 3 en Riding Table, die lijken op oversized kinderspeelgoed alleen dan gemaakt van hout en leer en waar bezoekers op mogen zitten.


Aanvangstijden

27 januari t/m 22 februari 2024: 10:00 uur

Openingstijden: maandag t/m zondag van 10:00 tot 17:00 uur.
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Bezoekersinformatie

Vrije Academie | Huis Vasari
Herengracht 368
1016 CH Amsterdam (Noord-Holland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Beeldende kunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda