Tips

Shakespeare Take Away

Uitagenda > Theateragenda > Gelderland
Zaterdag 19 juni 2021 | Het Koelhuis | Zutphen
Iedereen kent de verhalen van William Shakespeare….Toch? Maar wie kan ze echt navertellen? Twee acteurs nemen de toeschouwers vol passie mee en spelen met hun hulp één van zijn bekende tragedies.

Deze wandeling geeft je op een heel ongedwongen en uiterst komische wijze een onmisbaar stukje theatrale kennis mee. We duiken in Richard 3, één van de historische drama’s van Shakespeare. Richard wordt door niemand serieus genomen in zijn zucht naar het koningschap. Door onopvallend mensen uit de weg te ruimen en daarover flink wat fake news te verspreiden krijgt hij het uiteindelijk toch voor elkaar. Zo is dit eeuwenoude verhaal makkelijk te herleiden naar een aantal foute leiders in onze tijd. Alle toeschouwers worden op een vermakelijke manier medeplichtig aan deze machtsstrijd.

Elementen uit de omgeving dragen sterk bij aan de beleving. Moord, liefde, eerzucht en jaloezie. Dat kan alleen maar goed gaan als je er met volle teugen van geniet. Om ongelukken en wraakgevoelens echt helemaal uit te sluiten wordt er gewerkt met zwaarden en kronen van karton.

Joyce van Esch en Norbert Busschers zijn bekend van Theater Gajes. Ze hebben ruime ervaring in het op een onweerstaanbare manier inpalmen van de toeschouwers in hun verhaal. Een theatrale wandeling waarbij het publiek mee speelt. De wandeling is ruim opgezet en ook leuk voor kinderen vanaf 12 jaar. We waarborgen alle veiligheidsmaatregelen rondom Corona. Tip: trek je wandelschoenen aan! Startpunt van de wandeling is Het Ko.


Aanvangstijden

Zaterdag 19 juni 2021: 14.00 uur
Zaterdag 19 juni 2021: 16.00 uur
Zondag 20 juni 2021: 14.00 uur
Zondag 20 juni 2021: 16.00 uur

Controleer voor een bezoek altijd even de openingstijden op de website van de locatie zelf.

Prijzen

7,50.
 

Bezoekersinformatie

Het Koelhuis
Coenensparkstraat
7202 AN Zutphen (Gelderland)
Meer informatie »

Meer uittips als deze?


Ongeldig e-mailadres
Genre: Theater | Overig

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:
Uitgelicht

Ontvang de leukste Uittips voor de regio Zutphen

BONUS: Download gratis ons e-book met de 7 leukste Uittips per provincie.

Vul je e-mailadres in en je ontvangt de bonus en de Uittips in je mailbox.
Stuur mij tips

Wij respecteren jouw e-mail privacy.
 
Coronavirus (COVID-19) maatregelen op dit moment »