Tips

De Meid de Baas

Uitagenda > Theateragenda > Provincie Utrecht
Dinsdag 29 juni 2021 | ZIMIHC Theater Stefanus | Utrecht
“De Meid, de Baas” is een komische rock-opera, met een eigentijdse setting in een sit-com stijl. De voorstelling is gebaseerd op de beroemde intermezzo's van de Italiaanse barokcomponist Giovanni Battista Pergolesi. Het komische intermezzo La serva padrona is een verhaal over een rebelse dienstmeid die met de heer des huizes trouwt. Met deze voorstelling werd Pergolesi het lichtende voorbeeld van een nieuwe generatie, wiens ideeën een halve eeuw later uitmondden in de Franse Revolutie. In La serva padrona speelt de opkomende burgerij de hoofdrol, en niet de adel en vorstenhuizen zoals voorheen. En zo werd Pergolesi plotseling een van de symbolen van een nieuwe beweging.
In deze voorstelling van een uur wordt het verhaal gespeeld door twee zangers, een mime-speler en een band bestaande uit drums, elektrische bas, elektrische gitaar en fluit, allen professionele artiesten.
De voorstelling is geschikt is voor het hele gezin: voor liefhebbers van concerten, theater, rock en klassieke muziek, liefhebbers van musicals en opera en, ook voor alle liefhebbers van romantische Amerikaanse sitcoms (denk aan The Nanny, Bewitched, I dream of Jeanie, Down with love).

De Meid, de Baas wordt geproduceerd door Camerata de' Bardi van Nederland en is te zien in: Nijmegen (25-6), Hengelo (26-6), Utrecht (29-6), Eindhoven (30-6), Zevenaar (1-7), Den Haag (2-7) en Velp (4-7). Zie de weblink voor meer informatie en kaartverkoop.


Aanvangstijden

Dinsdag 29 juni 2021: 19.00 uur

Alle voorstellingen beginnen om 19.00u, behalve die op 4 juli in Openluchttheater De Pinkenberg in Velp. Deze start om 17.00u.

Controleer voor een bezoek altijd even de openingstijden op de website van de locatie zelf.

Prijzen

Toegangsprijs €20.
 

Bezoekersinformatie

ZIMIHC Theater Stefanus
Braziliëdreef 2
3563 CK Utrecht (Utrecht)
Meer informatie »

Meer uittips als deze?


Ongeldig e-mailadres
Genre: Theater | Theaterconcert

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:
Uitgelicht

Ontvang de leukste Uittips voor de regio Utrecht

BONUS: Download gratis ons e-book met de 7 leukste Uittips per provincie.

Vul je e-mailadres in en je ontvangt de bonus en de Uittips in je mailbox.
Stuur mij tips

Wij respecteren jouw e-mail privacy.
 
Coronavirus (COVID-19) maatregelen op dit moment »