Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Tem de koning

Dinsdag 22 februari 2022 | Theater Kijkoor | Eemnes
bewaar
Acteurs met een verstandelijke beperking hebben elk zo hun eigen kwaliteiten. Dat bewijst het bonte theatergezelschap van Villa Faam dat tien jaar geleden debuteerde met het zelfgeschreven sprookje Tem de koning! Voor hun jubileum steken zij deze gelaagde en komische voorstelling in een nieuw jasje die vanaf oktober 2021 te zien is in hun eigen theater Kijkoor in Eemnes.

Lukt het de koning om zijn eigen koningin te kiezen? In zijn drang naar medemenselijkheid krijgt de koning, net als de acteurs in hun dagelijks leven, te maken met een gebrek aan zelfbeschikking, keuzevrijheid en participatiekansen. Op onnavolgbare wijze zetten de talentvolle acteurs geloofwaardige karakters neer in een strak vormgegeven wereld die realistischer is dan die lijkt en grappiger is dan die meestal mag zijn.

Onder begeleiding van regisseurs Hanneke Snoek en Annelien Pabon timmert het gezelschap al 10 jaar aan de weg. Samen bedenken en maken ze eigenzinnige voorstellingen die tegen maatschappelijke randjes schuren met thema's die voor elk mens relevant zijn. Het publiek kan zo door acteurs met down syndroom en autisme een unieke spiegel voor krijgen. De missie van Villa Faam is om voorstellingen op de reguliere podia te brengen. Wie inclusiviteit hoog in het vaandel heeft staan, kan het doldwaze theater van Villa Faam maar beter serieus nemen.
Theater Villa Faam is onderdeel van Sherpa.


Aanvangstijden

Dinsdag 22 februari 2022
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de voorstelling zelf.

Prijzen

Tem de koning! is te zien op diverse data tussen 19 oktober en 21 november 2021. Kaarten kosten €14,- voor volwassenen of €10,- voor jongeren en studenten.
 

Bezoekersinformatie

Theater Kijkoor
Eikenlaan 4
Eemnes (Utrecht)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Theater | Familievoorstelling

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg: