Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Lezing Luc Panhuysen over het Rampjaar 1672

Zondag 2 oktober 2022 | Historisch Centrum Leeuwarden | Leeuwarden
bewaar
Lezing Luc Panhuysen bij en in samenwerking met het Historisch Centrum Leeuwarden over het Rampjaar 1672.

In 1672 werd ons land overvallen door gecombineerde aanval van een leger van 100.000 soldaten onder de Franse koning Lodewijk XIV, de Engelse vloot en twee Duitse bisschoppen. De regering was radeloos, het volk redeloos en het land leek reddeloos. Het jaar 1672 staat in de Nederlandse geschiedenis dan ook gegrift als het Rampjaar. Tegen deze achtergrond schreef historicus Luc Panhuysen zijn bestseller Het Rampjaar 1672: hoe de Republiek aan de ondergang ontsnapt. Aan de hand van de belevenissen van het gezin Van Reede – een vader, een moeder en hun zoon – laat de auteur zien hoe de dagelijkse praktijk eruitzag, maar ook hoe de Republiek zichzelf opnieuw uitvond. De correspondentie van deze drie gezinsleden behoort tot de mooiste die uit de zeventiende eeuw is overgeleverd. Ter gelegenheid van het Rampjaar-jubileum bracht uitgeverij Atlas Contact begin dit jaar een luxe jubileumeditie uit van het veelgeprezen Rampjaar 1672. In zijn lezing zal Panhuysen vertellen over de gebeurtenissen in het Rampjaar en hoe ons land aan de ondergang ontsnapte.

Deze lezing wordt gehouden in het kader van de jaarlijkse Maand van de Geschiedenis. In 2022 staat het thema Wat een ramp! centraal.

De lezing zal plaatsvinden bij het Historisch Centrum Leeuwarden en is gratis bij te wonen. Wel vragen we je vai de Tresoarsite een kaartje te reserveren in verband met de zaalcapaciteit.


Aanvangstijden

Zondag 2 oktober 2022: 14.00 uur

De lezing start om 14.00 uur bij het Historisch Centrum Leeuwarden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de voorstelling zelf.

Prijzen

De toegang is gratis. Wel graag vooraf aanmelden via Eventbrite.
 

Bezoekersinformatie

Historisch Centrum Leeuwarden
Groeneweg 1
8911 EH Leeuwarden (Friesland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Theater | Lezing

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda