Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

OPEN - Over de dood

Zaterdag 9 juli 2022 | Toneelgroep T-jater | Geldermalsen (West Betuwe)
bewaar
OPEN – Over de dood, zo heet de voorstelling, waarmee T-jater het gesprek over de dood wil openbreken. Want we spreken weinig over de dood en over doodgaan. En het is natuurlijk ook niet het vrolijkste onderwerp om over te praten. Toch is Toneelgroep T-jater de uitdaging aangegaan om deze indringende voorstelling te gaan maken. Om het moeilijke onderwerp ’gewoon’ te maken, een onderdeel van het leven, iets wat niet weggestopt of verzwegen hoeft te worden. Want, zo stelt T-jater, als je er niet over praat, dan ben je altijd te laat.
De kijker komt terecht in de droom van de dood, de tussenfase tussen leven en dood zijn. Via flitsen uit de levens van twee vriendinnen ziet de toeschouwer hoe de dood altijd een factor is geweest in hun levens, maar ook hoe moeilijk het vaak is geweest om hem bespreekbaar te maken. Daartussendoor lijken twee geheimzinnige figuren iets met elkaar uit te vechten en gaat er een angstig vermoeden rond. Natuurlijk vallen pas aan het einde van de voorstelling alle puzzelstukjes op hun plek en is er een moment om even stil te zijn. En gelukkig komt alles goed..
Aansluitend op de premièrevoorstelling van 29 mei is er een panelgesprek met deskundigen uit het vakgebied, waar onder Hans Scheel als ambassadeur van het Fonds Monuta Helpt, Radboud Spruit grafkistmaker, Tineke van Asseldonk Verliesbegeleider en docent rouw, verlies en stervensbegeleiding en Robin Zuidam stervensbegeleider en oprichter bezinningshuis.


Aanvangstijden

Zaterdag 9 juli 2022: 16.00 uur

De premièrevoorstelling van 29 mei in De Pluk in Geldermalsen (Rijksstraatweg 64 4191 SG) begint om 14:30 uur, na een welkomstwoord door Anita Witzier namens Monuta Helpt. De aanvangstijden van de verdere voorstellingen verschillen per locatie.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de voorstelling zelf.

Prijzen

Kaarten kosten 5 euro per stuk en zijn te bestellen via de website van Toneelgroep T-jater.
 

Bezoekersinformatie

Toneelgroep T-jater
Herman Kuijkstraat 78
4191 AL Geldermalsen (Gelderland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Theater | Toneel

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda