Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Hid Hero en het referendum

8 t/m 17 september 2022 | Het Weeshuis | Bolsward (Súdwest Fryslân)
bewaar
Zo’n zeventig acteurs, koorleden, kinderen en muzikanten (professionals en getalenteerde) amateurs uit Bolsward en wijde omgeving doen mee aan de muziektheatervoorstelling Hid Hero en het referendum. In het stuk komen twee belangrijke Bolswarder gebeurtenissen samen: de historie van het in 1553 opgerichte Weeshuis én het in 1952 gehouden referendum over Europese samenwerking dat uiteindelijk leidt tot de oprichting van de huidige Europese Unie.

Bijzonder is de deelname van de internationaal vermaarde brassband Broken Brass. Zij begeleiden de voorstelling live. Ook de musicalopleiding MUZT doet mee met een grote groep (wees)kinderen. Hoofdrollen zijn er voor Michelle van de Ven (Hid Hero) en Rik Witteveen (burgemeester Bruinsma). Regie: Bruun Kuijt.

Het stuk speelt zich af in het Bolsward van 1952. In dat jaar valt een brief op de mat van het stadhuis. Bolsward is samen met Delft uitgekozen voor een volksraadpleging over mogelijke Europese samenwerking. Het is het eerste proefreferendum ooit in Nederland. Onder leiding van toenmalig burgemeester Bruinsma raakt de stad raakt in de ban. Maar dan verrijst Hid Hero Jelbeths, de oprichtster van het Weeshuis, uit haar graf. Zij maakt zich grote zorgen over de toekomst van de zwakkeren, met name de wezen waarvoor zij ooit het Weeshuis heeft opgericht. Het leidt tot pittige confrontaties tussen haar en de burgemeester, die het referendum ziet als dé kans om Bolsward voor eens en altijd op de kaart te zetten.


Aanvangstijden

8 t/m 17 september 2022: 20:30 uur

De voorstelling duurt anderhalf uur. Er is geen pauze. Op speelavonden begint de voorstelling om 20.30 uur. Kijk voor het speeloverzicht op de website van Hid Hero.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de voorstelling zelf.

Prijzen

Een ticket kost € 24,50. Parkeren kan NIET in de directe nabijheid van de theaterlocatie. Hou rekening met loopafstand van 10 minuten. Parkeermogelijkheden worden met borden aangegeven.
 

Bezoekersinformatie

Het Weeshuis
Kerkstraat 53
8701 HR Bolsward (Friesland)


Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Theater | Toneel

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda