Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Rogier de Jong presenteert dichtbundel Meerval

Maandag 4 december 2023 | Vertoeving Het Lam | Aardenburg (Sluis)
De Zeeuwse dichter Rogier de Jong houdt op vrijdag 15 december 2023 zijn derde dichtbundel ten doop. Onder de titel Meerval verzamelde de voormalige stadsdichter van Aardenburg tientallen gedichten die deze keer niet zijn geïnspireerd op zijn woonplaats, maar op zijn eigen leven. ‘Verbindend thema zijn de dreigingen die je al of niet terecht om je heen bespeurt en hoe je daarmee moet omgaan,’ vertelt de dichter, die in zijn twee vorige bundels Seinpost en Memento op dezelfde luchtige en tegelijk ernstige manier over zijn dichterschap en het verlies van zijn vorige vrouw dichtte.

Meerval is opnieuw stijlvol geproduceerd door Uitgeverij Liverse te Dordrecht. Voor het fraaie omslag tekende de Middelburgse vormgever Hans Bommeljé.

Verscheidene dichters zullen voordragen uit Meerval en uit hun eigen werk. Ook is er een muzikaal intermezzo en een kort interview met de dichter. De entree is gratis inclusief feestelijke hapjes en drankjes. Rogier de Jong zal in de pauze zijn bundel signeren.

Meerval – Uitgeverij Liverse (2023) – € 14,95 (pinnen is helaas niet mogelijk).

Korte bio
Rogier de Jong (Groningen, 1952) debuteerde in 1972 met poëzie in Tirade. Hij publiceerde ook in De Brakke Hond, Ballustrada, Meander, Roer, Deus ex Machina en zijn gedichten werden opgenomen in diverse bloemlezingen. Bundels: Memento (2019), Seinpost (2021) en Meerval (2023). Hij was van 2020 tot 2023 stadsdichter van het Zeeuws-Vlaamse Aardenburg en schrijft columns voor Meande.


Aanvangstijden

Maandag 4 december 2023: 19.30 uur
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de voorstelling zelf.

Bezoekersinformatie

Vertoeving Het Lam
Weststraat 37
4527 BR Aardenburg (Zeeland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Theater | Overig

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda