Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

De 'Vijf Mei Rede' door prof Dr Friso Wielenga

Zondag 5 mei 2024 | Cultuurpodium Dorpskerk Huizum | Leeuwarden
Elk jaar wordt in de Dorpskerk Huizum door een prominente Nederlander de 'Vijf Mei Rede' gehouden. Dit jaar door prof. Dr. Friso Wielenga. Het is een lezing over de Nederlands-Duitse verhoudingen sinds 1945. Als historicus geniet hij ook over de grens bekendheid want hij was van 1999 tot 2021 directeur van het Zentrum für Niederlande-Studien in het Haus der Niederlande in Münster en hij was verbonden aan de universiteit aldaar. Tijdens deze bijeenkomst zullen Ellen Pieterse (zang) en Monique van de Ven (vleugel) een bij deze Bevrijdingsdag passend concert verzorgen.
Marrit Jellema zal - als kersverse nieuwe stadsdichter van Leeuwarden - ook een optreden verzorgen. Haar gedichten zullen over vrijheid gaan. Vanwege Bevrijdingsdag is deze bijzondere bijeenkomst ook nu weer gratis te bezoeken. Het betalen van alleen de ticketkosten volstaat! Friso Wielenga doceerde eerst internationale betrekkingen, Nederlandse en Duitse politieke geschiedenis aan de universiteiten van Groningen en Utrecht voordat hij de vermelde eervolle benoeming in Münster kreeg. Hij ontving daar de Orde van Verdienste voor de Bondsrepubliek Duitsland. Ook werd hij onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Bij de Dorpskerk Huizum zijn we vereerd met zijn komst.
Het Haus der Niederlande is niet alleen bekend vanwege de daar aan het Nederlandse taalgebied gelieerde opleidingen, maar ook omdat daar in 1648 de overeenkomst werd getekend die een einde maakte aan de Tachtigjarig.


Aanvangstijden

Zondag 5 mei 2024: 16.00 uur

Aanvang 16.00 uur.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de voorstelling zelf.

Prijzen

Deze bijeenkomst is gratis toegankelijk, maar van de bezoekers wordt wel geacht dat zij van tevoren een toegangskaartje reserveren via het Ticketkantoor, waarvoor administratiekosten (€ 1,00) worden berekend. Zie hiervoor de Agenda op landingspagina.
De ‘Vijf Mei Rede’ is altijd gratis toegankelijk. Op 5 mei wordt een vrijwillige bijdrage in de kosten op prijs gesteld.
 

Bezoekersinformatie

Cultuurpodium Dorpskerk Huizum
Huizum Dorp 67
8934 BS Leeuwarden (Friesland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Theater | Lezing

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Ook interessant

 • Koningsdag Opeinde
  Koningsdag: Nieuw in Opeinde. Vier het mee! .. »
  27 april
 • Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet
  Evenement in Leeuwarden .. »
  3 mei
 • Aerden Plaats
  Veelzijdig cultureel bezoekerscentrum met wisselende exposities, rijksmonument de Julianakerk en .. »
Zet alvast in je agenda