Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Open Tuinendag Utrecht

2 juli 2022 | VVV-Utrecht | Utrecht
 vindt dit leuk
(42 stemmen)
93%
Stem nu ook
Let op: Dit evenement heeft in 2022 plaatsgevonden en is afgelopen. Mocht er nieuwe informatie komen (over een volgende editie) dan lees je dat hier.

Bekijk verborgen tuinen achter historische gevels in Utrecht. Op zaterdag 2 juli 2022 vindt de elfde Open Tuinendag Utrecht plaats. Verborgen achter gevels en poorten van de historische binnenstad liggen de Utrechtse stads- en binnentuinen: groene oases van rust en vaak verrassende staaltjes tuinarchitectuur.

Iedere tuin heeft een uniek karakter, of het nu gaat om grote tuinen van instellingen of kleine particuliere tuinen, verborgen hofjes en pandhoven, tuinen met een sobere architectuur, of tuinen met beelden en vijvers. Tijdens deze dag worden ongeveer 50 bezienswaardige tuinen opengesteld.

'Nieuwe' tuinen
Ook dit jaar zijn er weer enkele die voor de eerste keer meedoen. Een daarvan is die van Museum en Sterrenwacht Sonnenborgh. Deze complexe tuin op het voormalige bastion Zonnenburg is na een ingrijpende herinrichting voor het eerst voor publiek geopend. Nieuw is ook de tuin achter Maliebaan 10. Dit rijksmonument uit 1902 was de woning van oud-burgemeester Reiger; in de tuin staat nog een grote rode beuk uit de tijd voor de bouw van het huis.
“ Bekijk verborgen tuinen achter historische gevels in Utrecht ”
Oude tuinen
Dit jaar vieren we ook dat Utrecht 900 jaar geleden stadsrechten kreeg. Tuinen zijn altijd prominent aanwezig geweest binnen de stadsmuren. Kenmerkend voor de oude bisschopsstad waren tot het einde van de 16e eeuw de immuniteiten: omsloten terreinen van kerken en kloosters met akkers, moestuinen en boomgaarden. In de eeuwen daarna zijn die terreinen grotendeels volgebouwd, toch zijn nog diverse groene plek.

Voor wie?

Dit evenement is voor jong volwassenen, volwassenen en senioren.


Aanvangstijden

2 juli 2022

Zaterdag 2 juli 2022: 10.00 - 17.00 uur
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het evenement zelf.

Prijzen

De tuinen zijn te bezoeken op vertoon van een passe-partout. Dit boekje à € 15,00 p.p. bevat een beschrijving van de locaties en een plattegrond met looproutes. Een passe-partout is v.a. half mei in de verkoop bij VVV Utrecht of aan te schaffen via de webshop van de VVV Utrecht.

Bezoekersinformatie

VVV-Utrecht
Domplein 9-10
3512 JC Utrecht
Schrijf een review »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres


Schrijf als eerste een reviewLaat dit leeg:

* Verplichte velden. Jouw e-mailadres wordt niet getoond.

Ook interessant

 • Wat te doen dit weekend?

 • 10 x openlucht bioscopen in Nederland

 • Beleef het verleden met deze historis...

 • foodtruckfestivals openluchtrestauran...

 • Slot Zeist
  Zeist
 • Rondvaartbedrijf Schuttevaer
  Utrecht
 • Museum Jacobs van den Hof
  Amersfoort
 • De Domtoren
  Utrecht

Zet alvast in je agenda