Tips

Open Tuinendag Utrecht

Home > Festivals & evenementen > Provincie Utrecht
26 juni 2021 | VVV-Utrecht | Utrecht
 vindt dit leuk
(42 stemmen)
93%
Stem nu ook
Let op: Dit evenement heeft in 2021 plaatsgevonden en is afgelopen. Mocht er nieuwe informatie komen (over een volgende editie) dan lees je dat hier.

Op zaterdag 26 juni 2021 vindt de tiende Open Tuinendag Utrecht plaats. Vorig jaar moest deze dag door Corona worden afgelast. Dit jaar gaat de Open Tuinendag Utrecht - met de nodige veiligheidsmaatregelen - wel door!

Tijdens de Open Tuinendag in Utrecht worden bijna 50 bezienswaardige tuinen van particulieren, musea en andere instellingen opengesteld. Verborgen achter de muren van de historische binnenstad liggen de Utrechtse stads-en binnentuinen: groene oases van rust en vaak verrassende staaltjes tuinarchitectuur.

Dit jaar zijn 47 tuinen en hoven voor bezoekers toegankelijk. Verschillende tuinen doen al vanaf het eerste jaar mee, zoals de imposante tuin van Zuylenspiegel, de ommuurde tuin op de Oude Kamp en de intieme stadstuin achter Pausdam. Nieuw dit jaar zijn een particuliere tuin aan de Maliebaan, de tuin van sociëteit De Vereeniging aan de Mariaplaats, de tuinen van Gasthuis Leeuwenbergh en de Doopsgezinde kerk en twee tuinen aan de Lange Lauwerstraat.

De Open Tuinendag Utrecht is een unieke gelegenheid om eenmalig van bijzondere tuinen te genieten die gedurende de rest van het jaar niet toegankelijk zijn.
“ Bekijk verborgen tuinen achter historische gevels in Utrecht ”
Coronamaatregelen
Er wordt gewerkt met een gelimiteerd aantal bezoekers per tuin en zijn er drie wandelroutes uitgezet om bezoekers te spreiden, ook is een maximum aantal passe-partouts beschikbaar. Daarnaast worden de geldende coronamaatregelen gehandhaafd zoals 1,5 meter afstand, het gebruik van hand-gel en mondkapjes in binnenruimtes.

Voor wie?

Dit evenement is voor jong volwassenen, volwassenen en senioren.


Aanvangstijden

26 juni 2021

Zaterdag 26 juni 2021: 10.00 - 17.00 uur
Door nieuwe maatregelen i.v.m. Corona kan het zijn dat de openingstijden van dit evenement gewijzigd zijn. Check voor een bezoek altijd de website van het evenement zelf voor de meest actuele informatie.

Prijzen

De tuinen zijn te bezoeken op vertoon van een passe-partout. Dit boekje à € 12,50 p.p. bevat een beschrijving van de locaties en een plattegrond met looproutes. Een passe-partout is v.a. 1 juni verkrijgbaar bij de VVV Utrecht. Vooraf bestellen kan ook.

Bezoekersinformatie

VVV-Utrecht
Domplein 9-10
3512 JC Utrecht
Schrijf een review »
Meer uittips als deze?


Ongeldig e-mailadres


Schrijf als eerste een reviewLaat dit leeg:

* Verplichte velden. Jouw e-mailadres wordt niet getoond.

Ook interessant

 • Kunstroutes in Nederland - De mooiste...

 • Genieten van heerlijke zomeravonden

 • Klimbos Gooi-Eemland
  Lage Vuursche
 • Parkhuys Rosarium
  Doorn
 • Nationaal Bomenmuseum Gimborn
  Doorn
 • Pyramide van Austerlitz
  Woudenberg
 • Welke gevolgen hebben de coronamaatre...

 • Deze festivals gaan NIET door deze zomer


UITgelicht

Ontvang de leukste Uittips voor de regio Utrecht

BONUS: Download gratis ons e-book met de 7 leukste Uittips per provincie.

Vul je e-mailadres in en je ontvangt de bonus en de Uittips in je mailbox.
Stuur mij tips

Wij respecteren jouw e-mail privacy.
De nieuwe Uitzinnig Top 20 is uit. Staat jouw favoriete attractie er ook bij? »