Inloggen

Deze muziekfestivals staan gepland voor 2021

Links: © Priem - stichting streetparade MiddelburgRechts: festivalstrand.nl
Kunnen we weer een festival bezoeken in 2021? Er is hoop. De overheid heeft een garantiefonds voor evenementen beschikbaar gesteld, zodat organisatoren aan de slag kunnen met het plannen en opzetten van festivals en grote evenementen, vanaf een moment dat dat weer verantwoord is. Hierbij wordt nu uitgegaan van 1 juli 2021. Er is minimaal 300 miljoen euro voor gereserveerd.

Het garantiefonds van de overheid biedt perspectief voor festivals die ná 1 juli worden gehouden. Festivals die voor 1 juli gepland staan, vallen niet binnen het garantiefonds. Daardoor hebben een aantal festivals, die in de periode ervoor gepland stonden, besloten de datum te verplaatsen later dit jaar.

Dankzij dit garantiefonds worden de gemaakte kosten en de gekochte tickets terugbetaald wanneer het festival toch geen doorgang kan vinden vanwege het coronavirus. Voor een aantal organisatoren is hiermee het startsein gegeven en zijn de verdere voorbereidingen begonnen. Voor welke festivals dit geldt zie je hieronder. De lijst zal steeds aangevuld worden, zodra er nieuws bekend is.

1. City of Dance Festival

City of Dance Festival
Middelburg - Eenmaal per jaar vindt op een magische plaats van muziek en licht het City of Dance-festival plaats. 25.000 feestgangers hebben het voorrecht om prachtige herinneringen te creëren.
16 t/m zondag 18 juli 2021

2. Festival Strand

Utrecht - Bezoekers van Festivals Strand wanen zich 27 en 28 augustus op een zonnig eiland volop muziek en culinaire verrassingen. ''Dit jaar zal weer alles uit de kast getrokken worden om het ultieme zomerse gevoel te creëren.” Aldus de organisatie.
De ticketverkoop is gestart!

3. Dauwpop Festival

Dauwpop Festival
Hellendoorn - Dauwpop verhuist eenmalig naar het najaar op 4 september 2021. Dit intieme festival met landelijke allure staat bekend om zijn gemoedelijke sfeer, de sterke line up, de fantastische ligging en de geweldige aankleding.
De kaartverkoop is gestart.

4. Lowlands

Biddinghuizen - Met alle positieve vooruitzichten heeft Lowlands de eerste acts geboekt voor het festival, dat plaats vindt op 20 t/m 22 augustus 2021 in Biddinghuizen.

Lowlands gaat ervan uit het festival op een veilige en verantwoorde manier te kunnen laten plaatsvinden - zonder 1,5 meter afstand of beperking in bezoekersaantal. Daar is tegen die tijd wel toestemming van de overheid voor nodig. Onder voorbehoud van die toestemming zijn de eerste 54 acts voor Lowlands 2021 hebben geboekt.
20 t/m 22 augustus 2021

5. Paaspop 2021

Paaspop 2021
Schijndel - Paaspop 2021 schuift dit jaar door naar 3, 4 & 5 september 2021! Normaal vormt Paaspop in Schijndel de start van het festivalseizoen, maar voor deze ene keer sluit het de zomer af. De ticketverkoop start op 27 februari.

6. Lief Festival

Utrecht - Dit jaar vieren we Lief’s 15e verjaardag op Strijkviertel. Achter de schermen is de organisatie druk bezig met het rondmaken van de programmering, bezoekers kunnen dit jaar grote headliners op de Line-up verwachten. We hebben tenslotte wat te vieren én heel wat in te halen!”, aldus de organisatie. De eerste zaterdag van september staat zoals ieder jaar weer in het teken van Lief Festival! De kaartverkoop is al van start gegaan. Noteer in jouw agenda: 4 september 2021.

7. Central Park Festival

Central Park Festival
Utrecht - De eerder bevestigde artiesten hebben de intentie gegeven er alles aan te doen om Central Park op 18 september 2021 in hun speelagenda’s op te nemen, maar kunnen gezien de impact van Corona op dit moment nog geen definitief uitsluitsel geven. Dit zijn o.a. Kensington, De Staat, Chef's Special, Di-rect, Kraantje Pappie, Nielson, e.a.

Voor Central Park Festival is de kaartverkoop op 9 februari van start gegaan.

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Gelderpop

Dit jaar reizen o.a. Kensington, Suzan & Freek en Snollebollekes af naar de Gelderse Vallei voor een muzikale dag aan één van de mooiste recreatieplassen van Nederland. Let op; tickets zijn beperkt beschikbaar.
Stond op 3 juli 2021, verplaatst naar 25 september 2021

9. Amsterdam Dance Event - ADE

Amsterdam - Amsterdam Dance Event (ADE 2021), het grootste dance evenement van de wereld, gaat dit jaar voor de 25e keer plaats vinden in Amsterdam! Vorig jaar nog volledig online, maar nu wordt er weer voorbereid op een fysiek festival.
13 t/m 17 oktober 2021

10. Verhuist naar 2022

Met pijn in het hart heeft de organisatie moeten besluiten om Pinkpop een jaar te verschuiven. In 2022 zal Pinkpop plaats vinden op 17 t/m 19 juni 2022.

Ook Appelpop en Zwarte Cross hebben besloten het festival naar 2022 door te schuiven.

De leukste fairs en markten in april 2024
Bierfestival Brew at theZoo keert terug naar Beekse Bergen
Spot de Cheetawelpjes in Beekse Bergen
Bierfestivals en Bierevenementen in mei juni en juli 2024
Toon de nieuwste thema's »