Deze festivals staan gepland voor 2021

Links: © Tom Doms - PaaspopRechts: dauwpop.nl
Kunnen we weer een festival bezoeken in 2021? Er is hoop. De overheid heeft een garantiefonds voor evenementen beschikbaar gesteld, zodat organisatoren aan de slag kunnen met het plannen en opzetten van festivals en grote evenementen, vanaf een moment dat dat weer verantwoord is. Hierbij wordt nu uitgegaan van 1 juli 2021. Er is minimaal 300 miljoen euro voor gereserveerd.

Het garantiefonds van de overheid biedt perspectief voor festivals die ná 1 juli worden gehouden. Festivals die voor 1 juli gepland staan, vallen niet binnen het garantiefonds. Daardoor hebben een aantal festivals, die in de periode ervoor gepland stonden, besloten de datum te verplaatsen later dit jaar.

Dankzij dit garantiefonds worden de gemaakte kosten en de gekochte tickets terugbetaald wanneer het festival toch geen doorgang kan vinden vanwege het coronavirus. Voor een aantal organisatoren is hiermee het startsein gegeven en kunnen de verdere voorbereidingen beginnen.

Voor welke festivals dit geldt zie je hieronder. De lijst zal steeds aangevuld worden, zodra er nieuws bekend is.

1. Paaspop 2021

Paaspop 2021
Schijndel - Paaspop 2021 schuift dit jaar door naar 3, 4 & 5 september 2021! Normaal vormt Paaspop in Schijndel de start van het festivalseizoen, maar voor deze ene keer sluit het de zomer af. De ticketverkoop start op 27 februari.

2. Dauwpop Festival

Hellendoorn - Dauwpop verhuist eenmalig naar het najaar op 4 september 2021. Dit intieme festival met landelijke allure staat bekend om zijn gemoedelijke sfeer, de sterke line up, de fantastische ligging en de geweldige aankleding.
De kaartverkoop is gestart.

3. Central Park Festival

Central Park Festival
Utrecht - De eerder bevestigde artiesten hebben de intentie gegeven er alles aan te doen om Central Park op 18 september 2021 in hun speelagenda’s op te nemen, maar kunnen gezien de impact van Corona op dit moment nog geen definitief uitsluitsel geven. Dit zijn o.a. Kensington, De Staat, Chef's Special, Di-rect, Kraantje Pappie, Nielson, e.a.

Voor Central Park Festival is de kaartverkoop op 9 februari van start gegaan.

4. Lief Festival

Utrecht - Dit jaar vieren we Lief’s 15e verjaardag op Strijkviertel. Achter de schermen is de organisatie druk bezig met het rondmaken van de programmering, bezoekers kunnen dit jaar grote headliners op de Line-up verwachten. We hebben tenslotte wat te vieren én heel wat in te halen!”, aldus de organisatie. De eerste zaterdag van september staat zoals ieder jaar weer in het teken van Lief Festival! De kaartverkoop is al van start gegaan. Noteer in jouw agenda: 4 september 2021.

Verrassend er op uit .. »