Inloggen

Bekijk deze 6 Filmfestivals rond een bijzonder thema

Links: filmfestivalassen.nlRechts: Roze Filmdagen
Maar liefst 6 filmfestivals staan er op het programma in de komende paar maanden. Met films, documentaires en Q&A's rond een bijzonder thema.

Van filmfestival met een wereldwijde bekendheid tot meer intieme festivals. De onderwerpen variëren van fantastische film tot LGBTQ, films waarin vrouwen voor en achter de camera centraal staan en films die je aan het denken zetten. Bekijk hieronder de filmfestival tips.

1. Internationaal Filmfestival Assen - vrouw & film

Internationaal Filmfestival Assen - vrouw & film
Assen (Drenthe) én Online - Het Internationaal Filmfestival Assen | vrouw&film is een jaarlijks filmfestival met een programma boordevol nationale en internationale filmhits, arthouseparels en voorpremières; films waarin vrouwen voor en achter de camera centraal staan.
11 t/m 13 maart 2022

2. Roze Filmdagen

Roze Filmdagen
Amsterdam (Noord-Holland) én Online - De Roze Filmdagen biedt 11 dagen lang een ruim aanbod van LHBTQ arthouse films & documentaires, discussies en Q&A's. Ook dit jaar kun je het online thuis op de bank mee beleven.
10 t/m 20 maart 2022

3. Kaboom Animatie Festival

Amsterdam, Utrecht én Online - Kaboom Animatie Festival presenteert de nieuwste en beste (inter)nationale animatieproducties. Een festival dat animatie in al haar geuren en kleuren viert met entertainment dat je laat lachen, huilen en huiveren, kunst die je aan het denken zet, designs die verbluffen en experimenten die je uit de tent lokken.
28 maart t/m 3 april 2022

4. Internationaal FilmFestival Gorinchem

Internationaal FilmFestival Gorinchem
Gorinchem (Zuid-Holland) - Beleef samen deze festivaldagen vol met prachtige films van over de hele wereld. Films met een bijzondere verhalen, boeiende personen en prachtige beelden. Films die je raken, inspireren en ontroeren.
13 t/m 17 april 2022

5. Movies that Matter Festival

Den Haag én Online- Kijk films die je aan het denken zetten, ontmoet bijzondere mensen uit alle windstreken en ga in discussie over actuele onderwerpen op het Movies that Matter Festival. Het jaarlijkse film- en debatfestival in oa Den Haag en online.
8 t/m 16 april 2022

6. CinemAsia Film Festival

Amsterdam (Noord-Holland) - CinemAsia Film Festival is het Aziatische filmfestival van Nederland met de nieuwste en beste films uit Azië. Op het programma staan documentaires en arthousefilms, maar ook kaskrakers.
10 t/m 15 mei 2022

7. Meer festivals en uittips

Weten welke festivals er nog meer plaats vinden komende tijd? Bekijk de uitagenda met festivals. Van muziekfestival tot theaterfestival en van kinderfestival tot lichtfestival. Daarnaast zijn er nog talloze andere evenementen die een bezoek waard zijn. Uitzinnig.nl staat boordevol tips voor een dagje uit of avondje uit.

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

Spot de Cheetawelpjes in Beekse Bergen
Beleef een actief en stoer uitje bij één van deze indoor trampolineparken
De leukste Klimparken in Nederland
Bierfestivals en Bierevenementen in mei juni en juli 2024
Toon de nieuwste thema's »