Inloggen

10 x Lente uitjes met tulpen - Lekker er op uit

Links: KeukenhofRechts: Magere Brug - Tulpenfestival
De lente komt eraan! En nu we maart naderen kunnen we weer lekker naar buiten voor een dagje uit dit voorjaar. Om al in de stemming te komen hebben we leuke lente uitjes met tulpen in de hoofdrol op een rijtje gezet.

Bekijk de leukste tips om bloembollenvelden te verkennen, attracties en experiences met tulpen en prachtige tuinen met voorjaarsbloeiers die je kunt bezoeken.

1. Proef de lente op Keukenhof

Proef de lente op Keukenhof
Lisse (Zuid-Holland) - Natuurlijk mag de Keukenhof niet ontbreken in dit rijtje. Dit wereldwijd bekende park is een lust voor het oog, met 32 hectaren vol met bloeiende tulpen, hyacinten, narcissen en andere bolgewassen, unieke bloemenshows en de grootste beeldentuin van Nederland.
24 maart t/m 15 mei 2022

2. Tulp Festival Amsterdam

Amsterdam (Noord-Holland) - Een kleurrijk lint van honderdduizenden tulpen doorkruist de hoofdstad in de maand april. Tulp Festival nodigt uit tot een ontdekkingstocht in eigen stad. Wandelend of fietsend voert de route langs bekende en onbekende plekken. Een locatie-overzicht is gratis te downloaden.
1 t/m 30 april 2022

3. Poldertuin Anna Paulowna

Poldertuin Anna Paulowna
Anna Paulowna (Noord-Holland) - De Poldertuin is een park met voorjaarsbloeiers (tulpen, narcissen, hyacinten, bijzondere bol- en knolgewassen). Het wordt ook wel Keukenhof maar dan in het klein genoemd. Op z'n mooist van half maart tot half mei.

4. Limburgse Bloembollentuin rond Hoeve Schettereind

Roosteren (Limburg) - In het smalste stukje Nederland wordt deze landelijke romantische boerentuin rondom woonboerderij Hoeve Schettereind opengesteld. Hier zijn ruim 20.000 bloembollen geplant, een waar kleurenspektakel.
Diverse data vanaf zondag 27 maart 2022

5. Bloembollenfestijn Theetuin van Weesp

Bloembollenfestijn Theetuin van Weesp
Weesp (Noord-Holland) - Het Bloembollenfestijn in de Theetuin van Weesp is een waar genot voor tuinliefhebbers. Alles staat in het teken van de kleurrijke bloembollen. In de modeltuin zijn de prachtige bollencombinaties van tuinarchitect Jacqueline van der Kloet te bewonderen.
Vrijdag 15 t/m maandag 18 april 2022

6. Open tuindagen Zeeuwse bloembollen route

Grijpskerke (Zeeland) - In het kader van de Zeeuwse bloembollen route zijn zes schitterende voorjaarstuinen geopend. Je vindt drie van deze tuinen op Walcheren en een in Zuid-Beveland. Het is een ideaal lente uitstapje, want de tuinen liggen dicht bij elkaar.
22 en 23 april 2022

7. Tulpenfestival Flevoland

Tulpenfestival Flevoland
Creil (Flevoland) - Rijd of fiets langs prachtige kleurrijke tulpenvelden in de Noordoostpolder tijdens het Tulpenfestival. Met de uitgezette auto- en fietsroutes kom je langs de mooiste plekken. Zoals vier van de mooiste boerderijtuinen tijdens de Tulpenroute in de Noordoostpolder. Speciaal voor de kinderen is er in spelvorm de interactieve Bollie de Berenroute.
Een heerlijk dagje uit voor jong en oud in een bijzonder gebied!
16 april t/m 8 mei 2022

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Bloemendagen Anna Paulowna

Anna Paulowna (Noord-Holland) - Als Anna Paulowna op haar mooist is, ben je van harte welkom om een bezoek te brengen aan de Bloemendagen. In de hele polder kun je vele mozaïeken, bewegende werkstukken, versierde straten en bruggen bewonderen. Daarnaast zijn er nog vele andere activiteiten.
Zaterdag 16 t/m woensdag 20 april 2022

9. Royal FloraHolland Aalsmeer

Aalsmeer (Noord-Holland) - Bekijk hoe tulpen en voorjaarsbloeiers verhandeld worden op de veiling. FloraHolland is de de grootste marktplaats voor bloemen en planten ter wereld. Het vormt het centrum van de internationale bloemenhandel waar maar liefst 20.000 variëteiten worden verhandeld.
Doorlopend van maandag t/m vrijdag

10. Tulip Experience Amsterdam

Tulip Experience Amsterdam
Noordwijkerhout (Zuid-Holland) - Tulip Experience Amsterdam is dé onmisbare belevenis tijdens een bezoek aan de Bollenstreek! Ga mee op een ontdekkingstocht door de geschiedenis, het kwekersproces en de magie van de tulp!
19 maart t/m 22 mei 2022

15 x rommelmarkten, garagesales in september 2022
De leukste Klimparken in Nederland
De 10 leukste dierentuinen
Deze Filmfestivals zijn er dit najaar