Inloggen

Geniet van de Lente met 10 x Tulpen uitjes

Links: Wandeldag Bloeiend ZijpeRechts: Voorjaarsbloeiers in Poldertuin Anna Paulowna
De lente is aangebroken! Weer lekker eropuit dit voorjaar. Bekijk de leukste tips om bloembollenvelden te verkennen, attracties en experiences met tulpen te bezoeken en prachtige tuinen met voorjaarsbloeiers te bewonderen.

Bekijk hieronder 10 x heerlijke lente uitjes waarbij tulpen centraal staan.

1. Wandeldag Bloeiend Zijpe

Wandeldag Bloeiend Zijpe
Deze wandeldag is een geweldige en gezellige manier om de bloeiende bollenvelden op een unieke wijze te beleven, te voelen en te ruiken. De wandeltocht gaat voor 90% over het boerenbollenland van de kwekers.
Zondag 23 april 2023 | Sint Maartenszee (Noord-Holland)

2. Poldertuin Anna Paulowna

De Poldertuin is een park met voorjaarsbloeiers (tulpen, narcissen, hyacinten, bijzondere bol- en knolgewassen). Het wordt ook wel Keukenhof maar dan in het klein genoemd. Op z'n mooist van half maart tot half mei.
Anna Paulowna (Noord-Holland)

3. Tulp Festival Amsterdam

Tulp Festival Amsterdam
Een kleurrijk lint van honderdduizenden tulpen doorkruist de hoofdstad in de maand april. Tulp Festival nodigt uit tot een ontdekkingstocht in eigen stad. Wandelend of fietsend voert de route langs bekende en onbekende plekken.
1 t/m 30 april 2023 | Amsterdam (Noord-Holland)

4. Proef de lente op Keukenhof

Natuurlijk mag de Keukenhof niet ontbreken in dit rijtje. Dit wereldwijd bekende park is een lust voor het oog, met 32 hectaren vol met bloeiende tulpen, hyacinten, narcissen en andere bolgewassen, unieke bloemenshows en de grootste beeldentuin van Nederland.
23 maart t/m 14 mei 2023 | Lisse (Zuid-Holland)

5. Bloembollenfestijn Theetuin van Weesp

Bloembollenfestijn Theetuin van Weesp
Het Bloembollenfestijn in de Theetuin van Weesp is een waar genot voor tuinliefhebbers. Alles staat in het teken van de kleurrijke bloembollen. In de modeltuin zijn de prachtige bollencombinaties van tuinarchitect Jacqueline van der Kloet te bewonderen.
14 t/m 16 april 2023 | Weesp (Noord-Holland)

6. Open tuindagen Zeeuwse bloembollen route

Grijpskerke (Zeeland) - In het kader van de Zeeuwse bloembollen route zijn diverse schitterende voorjaarstuinen geopend. Je vindt deze tuinen op Walcheren en in Zuid-Beveland. Het is een ideaal lente uitstapje, want de tuinen liggen dicht bij elkaar.
21 en 22 april 2023

7. Tulpenfestival Flevoland

Tulpenfestival Flevoland
Rijd of fiets langs prachtige kleurrijke tulpenvelden in de Noordoostpolder tijdens het Tulpenfestival. Met de uitgezette auto- en fietsroutes kom je langs de mooiste plekken. Zoals vier van de mooiste boerderijtuinen tijdens de Tulpenroute in de Noordoostpolder. Speciaal voor de kinderen is er in spelvorm de interactieve Bollie de Berenroute.
21 april t/m 7 mei 2023 | Creil (Flevoland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Bloemendagen Anna Paulowna

Als Anna Paulowna op haar mooist is, ben je van harte welkom om een bezoek te brengen aan de Bloemendagen. In de hele polder kun je vele mozaïeken, bewegende werkstukken, versierde straten en bruggen bewonderen. Daarnaast zijn er nog vele andere activiteiten.
22 t/m 26 april 2023 | Anna Paulowna (Noord-Holland)

9. Royal FloraHolland Aalsmeer

Bekijk hoe tulpen en voorjaarsbloeiers verhandeld worden op de veiling. FloraHolland is de de grootste marktplaats voor bloemen en planten ter wereld. Het vormt het centrum van de internationale bloemenhandel waar maar liefst 20.000 variëteiten worden verhandeld.
Doorlopend van maandag t/m vrijdag | Aalsmeer (Noord-Holland)

10. Tulip Experience Amsterdam

Tulip Experience Amsterdam
Tulip Experience Amsterdam is dé onmisbare belevenis tijdens een bezoek aan de Bollenstreek! Ga mee op een ontdekkingstocht door de geschiedenis, het kwekersproces en de magie van de tulp!
24 maart t/m 14 mei 2023 | Noordwijkerhout (Zuid-Holland)

11. Open Tuin Hoeve Schettereind

Roosteren (Limburg) - In het smalste stukje Nederland wordt deze landelijke romantische boerentuin rondom woonboerderij Hoeve Schettereind opengesteld. Hier zijn ruim 20.000 bloembollen geplant, een waar kleurenspektakel.
Diverse data vanaf zondag 2 april 2023

12. Nog veel meer leuke uitjes

Uitzinnig.nl staat boordevol leuke uitjes en evenementen voor een heerlijk dagje uit. Bekijk de uitagenda voor evenementen en festivals of kijk voor leuke activiteiten en laat je inspireren.

Dino uitjes in Nederland
Leer alles over kaas bij een kaasmarkt - kaasmuseum of kaasboerderij
De leukste fairs en markten in juni 2023
Beleef een actief en stoer uitje bij één van deze indoor trampolineparken