Inloggen

Evenementen rondom Pasen - Passieconcerten en meer

Links: © Stijn Ghijsen - KRO-NCRV - The Passion 2022Rechts: stichtingarsmusica.nl
Rondom Pasen zijn er talloze evenementen die het lijdensverhaal van Jezus vertellen. Beroemd zijn natuurlijk de passieconcerten van Bach en ook het jaarlijkse grootschalige muzikale paasevenement The Passion op Witte Donderdag.

Jaarlijks zijn er vele uitvoeringen van Bachs bekende Matthäus Passion en Johannes Passion over het lijden en sterven van Christus. Dit jaar worden weer een groot aantal concerten door orkesten mét publiek uitgevoerd.

Bekijk hieronder de mooiste Paasvertellingen en Paasconcerten.

1. The Passion

The Passion
Livestream en TV - Dit jaar is Doetinchem de gaststad van The Passion, dat het Paasverhaal over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus vertelt. Een spectaculair decor met live orkest, de afwisseling van locaties en de vele bekende nummers van bekende artiesten zorgen voor het grootste paasevenement.

Deze editie is nog zonder publiek, want tijdens de start van de productie waren er nog veel onzekerheden voor de productie van grote evenementen.
Donderdag 14 april 2022

2. Kleine Matthäus Passion

Kleine Matthäus Passion
Ridderkerk (Zuid-Holland) - De Matthäus Passion door kinderen? Ja, en ook vóór kinderen, en voor volwassenen, maar dan in een speciale versie.
Voor dit concert van het eerste deel van de Matthäus Passion is de vertellijn van de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach op een zo toegankelijk mogelijke manier opgeschreven. Gedurende de vertelling klinken diverse koordelen, arioso’s, aria’s en koralen.
Zaterdag 12 maart 2022

3. Johannes Passion JS Bach door COV Sursum Corda Rotterdam

Schiedam (Zuid-Holland) - Aan het concert werken geweldige solisten mee zoals Jan van Elsacker die in binnen en buitenland bekend staat om zijn prachtige vertolking als evangelist en Hans Christian Hinz die de Christuspartij zingt. Kortom een concert wat u niet mag missen!
Zaterdag 26 maart 2022

4. Avontuurlijke Matthäus-Passion

Het Nederlands Blazers Ensemble en de poppenspelers van de Duda Paiva Company presenteren een compleet nieuwe uitvoering van de Matthäus-Passion. In deze ingekorte, interdisciplinaire voorstelling van Bachs meesterwerk worden muziek, dans en poppenspel samengesmeed tot een avontuurlijke theatrale voorstelling die zijn weerga niet kent.

De voorstelling reist langs 10 grote podia door het hele land:
Wo 30 mrt 2022 Amsterdam - Podium Mozaïek (voorpremière)
Do 31 mrt 2022 Enschede - Wilminktheater (première)
Vr 01 apr 2022 Tilburg - Theaters Tilburg
Za 02 apr 2022 Drachten - Schouwburg de Lawei
Zo 03 apr 2022 Helmond - Het Speelhuis
Wo 06 apr 2022 en Do 07 apr 2022 Utrecht - TivoliVredenburg
Vr 08 apr 2022 Nijmegen - Concertgebouw de Vereeniging
Zo 10 apr 2022 Breda - Chassé Theater
Di 12 apr 2022 Den Haag - Amare
Wo 13 apr 2022 en Do 14 apr 2022 Amsterdam - Muziekgebouw
Vr 15 apr 2022 Haarlem - Stadsschouwburg

5. Matthäus-Passion weer in Driel te beleven

Driel (Gelderland) - Prachtige, aangrijpende muziek. De 10 vocalisten van het Mini Matthäus Ensemble, begeleid door piano en viool, laten hun eigen sfeervolle versie van Bach’s Matthäus-Passion horen: alle hoogtepunten in anderhalf uur; mét het bekende Erbarme dich, en het mooie slotkoor.
13 maart 2022

6. Matthäus Passion Nederlandse Bachvereniging

Naarden (Noord-Holland) - Misschien wel de bekendste uitvoering van Bachs passieconcert is die vanuit de Grote Kerk in Naarden. En dit jaar wordt een 100 jaar oude traditie gevierd: De Nederlandse Bachvereniging voert dit concert al sinds 1922 uit in de Grote Kerk Naarden.
Diverse data van 10 april t/m 16 april 2022

7. Matthaus Passion Oirschot

Matthaus Passion Oirschot
Oirschot (Noord-Brabant) - Beleef de Matthäus Passion in de sfeervolle Sint-Petrusbasiliek in Oirschot! Kempenkoor voert dit meesterwerk van Bach jaarlijks uit in de week voor Pasen. Op het podium imponeren 100 zangers, een jongenskoor, zeven solisten en twee orkesten.
Woensdag 13 april 2022

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Bach's Matthäus Passion

Het Philips' Philharmonisch Koor en Kamerorkest Alveare voeren drie maal de Matthäus Passion uit in Den Bosch, Eindhoven en Veghel. Het Philipskoor koestert een lange traditie: het koor voert de Matthäus al sinds 1948 jaarlijks uit, dus nu al bijna 75 jaar.
8 april 2022 - Den Bosch
9 april 2022 - Eindhoven
10 april 2022 - Veghel

9. Hoogtepunten Matthaus Passion Gerwen

Gerwen (Noord-Brabant) - Uitstekende kennismaking met de Matthäus Passion. Het bekende verhaal over het verraad en de dood van Jezus wordt deze avond verteld. Te horen zijn alle koorwerken en 2 aria's. Echte hoogtepunten!
Maandag 11 april 2022

10. Johannes Passion door Soli Deo Gloria

Johannes Passion door Soli Deo Gloria
Hoorn (Noord-Holland) - Soli Deo Gloria voert de Johannes Passion voor de 44e keer uit in de Oosterkerk. In de Johannespassie laat Bach de evangelist Johannes het lijdensverhaal van Christus vertellen en laat hij zijn luisteraars dit muzikaal en dramatisch op een ongeëvenaarde manier meebeleven.
Donderdag 14 april 2022

Kerstmarkten in Nederland
Anouk op Central Park Festival
In Attractiepark Toverland komen vier nieuwe attracties
Deze kerstmarkten kun je gratis bezoeken
9 x verrassende Festivals in December 2022