Inloggen

10 Kunstroutes in Nederland - De mooiste Kunstwandelingen en Fietstochten

Links: © Nynke BrandsmaRechts: © AJ
Het wordt een zomer vol kunst! Door heel Nederland worden mooie kunstroutes georganiseerd. Wandelroutes en fietstochten langs mooie kunstobjecten in de natuur of langs galeries, ateliers en huizen van kunstenaars.

De meeste exposities zijn in de buitenlucht. Dus kun je volledig coronaproof eropuit om van kunst te genieten. We hebben een aantal mooie kunstroutes voor je op een rijtje gezet.

1. Kunst Kuier Pingjum

Kunst Kuier Pingjum
Pingjum (Friesland) - Maak een bijzondere wandeling rond Pingjum. Vereniging Kunst Achter Dijken organiseert een kunstkuier met twee exposities in de buitenlucht waaraan 20 kunstenaars uit Friesland een bijdrage leveren. In lijsten van anderhalve meter bij een meter zijn grote fotobeelden en installaties te zien en een aantal bijzondere objecten langs de route.
T/m 3 juli 2021

2. Berkellandse Kunstwandelroute

Borculo (Gelderland) - Kunstwandelroute Berkelland is een samensmelting van kunst en natuur. Het is een wandelroute van ongeveer 3 km in het gebied om en nabij museumboerderij De Lebbenbrugge en het Galgenveld bij Borculo. Te zien zijn ongeveer 34 kunstwerken die -naar het idee van de kunstenaar - passend zijn in het landschap.
T/m 12 september 2021

3. IJsselbiënnale 2021 Tij Tijd en Tijdelijkheid

IJsselbiënnale 2021 Tij Tijd en Tijdelijkheid
Zwolle (Overijssel) - 27 inspirerende verhalen van beeldend kunstenaars over de impact van klimaatverandering op ons landschap langs een fietsroute van ruim 120 kilometer langs de IJssel. Stap op, fiets mee en geniet van mooie en actuele kunst in de buitenlucht. Uiteraard 100% coronaproof.
T/m 19 september 2021

4. Bont & Boter Tour

Bont & Boter Tour
Zutphen (Gelderland) - Fiets- en wandelroute De Bont+Boter Tour is een route met objecten. Inspiratie is de handel vroeger vanuit het Koelhuis. De Tour loopt langs aan-/afvoerroutes van boter en voert via weggetjes, water, dijken en N-wegen langs boerderij en landgoederen. ‘Bont’ hoort bij de routes naar de landgoederen en ‘Boter’ bij de routes naar de boerderijen en de melkfabrieken.
25 juni t/m 19 september 2021

5. Klei Kunst en Route

Dokkum, Bornwird en Raard (Friesland) - Deze zomer wordt voor het eerst een gratis kunstroute georganiseerd onder de naam Klei Kunst en Route. Verschillende keramisten exposeren in tuinen van particulieren, de tuin van museum Dokkum, de Bonifatius kapel en in de oude molen. Deze prachtige kunstroute kan op-eigen-houtje worden gewandeld of gefietst.
24 en 25 juli en 14 en 15 augustus 2021

6. Kunst Kijk Route Baarn

Baarn (Utrecht) - In Baarn kan iedereen in de buitenlucht cultuur gaan snuiven en kennismaken met Baarnse kunstenaars via de Kunst Kijk Route. Fiets of wandel langs galeries, ateliers en huizen van Baarnse kunstenaars, waarbij deze zich presenteren en allerlei vormen van beeldende kunst op veilige afstand kan worden bekeken.
26 juni t/m 25 juli 2021

7. Kunst- en landschapsroute Origineel Sweel

Kunst- en landschapsroute Origineel Sweel
Zweeloo (Drenthe) - Het unieke beekdallandschap en de karakteristieke dorpen inspireerden honderden kunstenaars in het verleden tot de meest geweldige kunst. Een viertal dames uit Zweeloo stippelden i.s.m. stichting Kunstenaarsdorp Zweeloo een Kunst- en landschapswandeling uit in en rond Zweeloo. Met je smartphone met QR-codelezer kun je de wandeling individueel doen en de kunstwerken digitaal bekijken.
Doorlopend

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Kunstroute Oostkapelle

Oostkapelle (Zeeland) - De Kunstroute Oostkapelle heeft gast deelnemers met bijzondere kunstvormen. Het is een combinatie van amateurkunstenaars aangevuld met professionals. Het blijft voor de gasten die de route bezoeken dan ook verrassend wat er achter gesloten deuren zoal gemaakt wordt.
27 en 28 augustus 2021

9. Folly Art Norg

Norg (Drenthe) - Een folly is een gek bouwsel, met opzet zonder functie. Tijdens het verrassende evenement Folly Art Norg staan zestien folly’s verspreid in een prachtige route van 7,5 kilometer rond het dorp. Als bezoeker kun je wandelend de bijzondere bouwsels bekijken die op prachtige locaties in de natuur zijn te vinden.
1 t/m 29 augustus 2021

10. Kunst Fietsroute Middelburg

Kunst Fietsroute Middelburg
Middelburg (Zeeland) - Fiets de route en bezoek zo'n 30 tal kunstenaars die buiten de veste van Middelburg werken. Het kunstaanbod in ateliers en tuinen is zeer gevarieerd en wordt gecompleteerd met activiteiten en demonstraties op en nabij de locaties.
Zaterdag 18 en zondag 19 september 2021

Markten en Fairs op eerste en tweede Pinksterdag 2024
Bezoek een van deze foodfestivals in mei 2024
De leukste Klimparken in Nederland
Kaartverkoop Central Park Festival van start
Toon de nieuwste thema's »