Inloggen

Mis deze tentoonstellingen niet

Links: © Elisabeth Dannenmüller - Eva Jospin in haar atelier in ParijsRechts: © Suzanne Jongmans - Suzanne Jongmans - Present
Laatste kans om nog deze bijzondere en mooie tentoonstellingen in een aantal musea te zien. Een aantal exposities lopen deze maand ten einde. Kunst laat je verwonderen, verstillen, inspireren en geeft stof tot nadenken.

Dus heb je nog een paar uurtjes vrij? Dan zijn deze tentoonstellingen de moeite waard om nog te bezoeken. Reserveer wel een tijdslot van tevoren.

1. Eva Jospin - Paper Tales

Eva Jospin - Paper Tales
Den Bosch (Noordbrabants Museum) - Het Noordbrabants Museum introduceert met Eva Jospin opnieuw een internationaal rijzende ster in Nederland. Met ruimtevullende installaties gemaakt van eenvoudig karton laat Jospin bossen, tempels, ruïnes en grotten ontstaan. Eva Jospin: Paper Tales neemt de bezoeker mee door een sprookjesachtig landschap.
T/m 19 september 2021

2. Kunst & Kunststof

Sittard (Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen) - Plastic is voor kunstenaars een dankbaar onderwerp om kritiek te uiten op onze consumptiemaatschappij. De tentoonstelling Kunst & Kunststof laat ons anders kijken naar plastic, het materiaal dat in de genen zit van Zuid-Limburg en zeker ook van Sittard-Geleen.
T/m 19 september 2021

3. De schilders van het Panorama van Scheveningen

De schilders van het Panorama van Scheveningen
Den Haag (Panorama Mesdag) - De schilders van het Panorama van Scheveningen vertelt het verhaal van de totstandkoming van het Panorama van Scheveningen. Voor het eerst zie veel van het voorbereidende materiaal bij elkaar: foto’s, olieverfschetsen en rastertekeningen.
T/m 26 september 2021

4. Tussen werelden

Uden (Museum Krona) - Oost en West, jodendom en christendom ontmoeten elkaar in het werk van Marc Chagall. De diversiteit aan werelden die Chagall bespeelde, maakte hem beroemd en bemind. Waar Chagall verenigde, worden momenteel grenzen opgeworpen. Chagalls kunst is daarom actueler dan ooit.
T/m 26 september 2021

5. Het Portret

Het Portret
Zeist (Slot Zeist) - De 50 genomineerde Nederlandse portretkunstwerken voor de Nederlandse Portretprijs 2021 zijn te zien in de tentoonstelling 'Het Portret' in Slot Zeist.
T/m 30 september 2021

6. Designprijs 2021

Den Bosch (Design Museum Den Bosch) - Design Museum Den Bosch presenteert met trots het werk van drie talenten uit de Brabantse designwereld in het kader van de Designprijs 2021. Deze talenten zijn geselecteerd door Bart Hess, de laureaat van de Designprijs 2021.
T/m 19 september 2021

7. Radical Austria - Everything is Architecture

Radical Austria - Everything is Architecture
Den Bosch (Noord-Brabant) - In Radical Austria – Everything is Architecture ontdek je de geestverruimende, grensverleggende en maatschappijkritische werken van de Oostenrijkse avant-garde in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw.
T/m 3 oktober 2021 bij Design Museum Den Bosch

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

Tulpen uitjes 2024 - De Leukste tips voor een dagje uit
10 x de leukste openluchtmusea in 2024
Wat te doen dit weekend?
Kaartverkoop Central Park Festival van start
Toon de nieuwste thema's »