Inloggen

Wandeltochten en Wandelingen met gids

Links: © Wilma van der Vinne - Wilma van der VinneRechts: © Leen Hoogenboom - vereniging de Ommerschans
Er staan de komende maanden weer heerlijk wandeltochten in de uitagenda. Wandelroutes door mooie natuurgebieden, wandelingen met een gids, wandelroutes gecombineerd met muziek en theater en diverse stadswandelingen.

De lijst zal steeds worden aangevuld met mooie wandelevenementen. Voor de meeste wandeltochten dien je vooraf aan te melden. Bekijk onderstaande wandelingen en ga lekker naar buiten!

1. Afrikaloop 2021

Afrikaloop 2021
Diverse locaties in Drenthe - De Afrikaloop 2021 is een gezellig wandelevenement door het mooie Drenthe. De start en finish is iedere dag in een andere plaats. Dit jaar met geheel nieuwe routes van 10 km, 15, 25 km of 35 km.
16 t/m 23 oktober 2021

2. Rondwandeling de Ommerschans met gids

Ommen (Overijssel) - Maak een rondwandeling met gids door het historisch gebied de Ommerschans. In een anderhalf uur durende wandeling vertelt de gids over de geschiedenis van het unieke gebied. Je hoort niet alleen de historische feiten, maar ook de verhalen over bewoners en de dagelijkse gang van zaken.
Zondag 24 oktober 2021
Zondag 28 november 2021

3. Taribush Wintertijd Festival

Taribush Wintertijd Festival
Dwingeloo (Drenthe) - Het Taribush Wintertijd Festival is eigenlijk 2 festivals in één. Overdag is het een wandelfestival met mooie lange afstand wandeltochten door Nationaal Park Dwingelderveld; keuze uit 10,18 en 25 kilometer. Begin van de avond start de Nacht van Taribush. Een festival met live muziek en mooie theatervoorstellingen.
30 oktober 2021

4. Hofjeswandeling Den Haag

Den Haag - De Haagse hofjes liggen verscholen achter poorten en façades in de smalle straatjes en steegjes van het historische centrum. Zodra de gids de deur naar deze idyllische plekjes opent, wordt u verrast door prachtige tuinen omgeven door kleine huisjes.
Op zaterdag in oktober en november

5. Zondagwandeling Megen

Zondagwandeling Megen
Megen (Gelderland) - Eén van de ervaren stadsgidsen vertelt u alles over de geschiedenis van het graafschap Megen. Tijdens een mooie wandeling leert u van alles over de bewoners, gebouwen en de Maas. Wandel mee met de stadswandeling door het eeuwenoude stadje Megen.
7 november 2021

6. Midwinterhoornwandeling Beltrum

Beltrum (Gelderland) - Ruim 40 enthousiaste midwinterhoornblazers verblijden de wandelaars met hun karakteristieke tonen door de authentieke natuur van Beltrum. De afstanden van de wandelingen zijn 5, 10 en 15 kilometer.
Zondag 5 december 2021

7. KOMmetje Snerttocht Smerdiek

KOMmetje Snerttocht Smerdiek
Sint-Maartensdijk (Zeeland) - Een heerlijke winterse wandeltocht. 'KOMmetje Snerttocht Smerdiek' heeft wandelroutes met verschillende afstanden van 5 tot 25 km. Na afloop staat er een heerlijke kom snert voor je klaar.
Zaterdag 11 december 2021


Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Kapellekeswandeltocht in de Griebelgrauw

Gemert (Noord-Brabant) - De boeren en tuinders van Gemert-Handel organiseren voor u een sfeervolle wandeltocht verlicht met duizenden kaarsjes. Er is een tocht van 5 en van 8 km met langs de route sfeervolle muziek en verrassend theater.
Zondag 19 december 2021

9. Kerstwandeling Bakkeveen

Bakkeveen (Friesland) - Op 2e kerstdag een frisse neus halen tijdens de kerstwandeling van Bakkeveen. Routes van 5, 7, 10 en 15 km door de afwisselende, natuurlijke omgeving van Bakkeveen.
Zondag 26 december 2021

10. Gloei Lichtjeswandeling

Gloei Lichtjeswandeling
Nunspeet (Gelderland) - Gloei Nunspeet organiseert samen met Staatsbosbeheer een mooie lichtjeswandeling door de bossen van Nunspeet. Je wordt meegenomen om de nachtelijke kant van deze prachtige omgeving van Nunspeet te zien en te beleven.
27 t/m 29 december 2021

11. Kees Wessels Wintertocht

Wandel mee met de 12e Kees Wessels Wintertocht. De gevarieerde routes lopen grotendeels over verharde wegen en door natuurgebieden met bospaden. De afstanden die gelopen kunnen worden zijn: 5, 10, 15, 20 en 30 km.
Zaterdag 24 februari 2024 | Sint Maartensdijk (Zeeland)

12. Koek & Lopie Winterwandelingen

Koek & Lopie Winterwandelingen
Hazerswoude-Dorp (Zuid-Holland) - De routes van de Koek & Lopie Winterwandelingen zijn zowel geschikt voor de fanatieke lopers als voor de wandelaars die op zoek zijn naar gezelligheid. Per dag is er een keuze uit 3-4 wandelroutes met een lengtes variërend tussen de 10 en 30 km.
Zondag 16 januari 2022
Zondag 13 februari 2022
Zondag 13 maart 2022

Zomervakantie uitjes Gelderland - 10 x activiteiten en uitstapjes
Wat te doen dit weekend?
Oldtimer evenementen - voor liehebbers van klassiekers
Zomervakantie uitjes Drenthe - 10 x activiteiten en uitstapjes
Toon de nieuwste thema's »